Pro-lifers

Pro-life černošky zatknuté za to, že sa modlili pri potratovej klinike

380
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Uprostred násilných nepokojov a rabovania v New Yorku sa polícia v meste rozhodla zatknúť dve černošky, ktoré pokojne radili ženám v okolí potratovej kliniky Spoločnosti pre plánované rodičovstvo. 

Redakcia Church Militant informuje, že 30. mája boli zatknuté dve pro-life obhajkyne Bevelyn Beatty a Edmee Chavannes na chodníku pred Centrom plánovaného rodičovstva Margaret Sanger. 

Ženy boli zatknuté po údajnom porušení noriem sociálneho odstupu, ktoré boli zavedené kvôli koronavírusu. Beatty a Chavannes vyhlásili, že pravidlá dodržiavali. 

"Niečo vám poviem, kresťania si to najviac vypijú," povedala Beatty o svojom dobrovoľníctve. "Polícia ma takmer neobťažovala, pokiaľ som nezačala s týmto! Kresťania si to vždy vypijú!"

Beatty uviedla, že neprotestovali pred potratovou klinikou, ale išli tam, aby poskytli informácie a zdroje ženám, ako to už mnohokrát robili. 

"Boli sme tam chvíľu, aby sme sa postavili za životy detí a prinášali evanjelium týmto ženám, pretože potrebujú pomoc rovnako ako deti," uviedla Beatty. "A máme pocit, že COVID sa strategicky využíva na pretláčanie zaujatosti voči abolicionistom. My sme pro-life, no sme abolicionistky."

30. mája polícia požiadala pro-life ženy, aby opustili oblasť, údajne preto, lebo nedodržiavali nariadenie starostu o potrebe nosení rúšok, uvádza sa v správe. 

Keď Beatty a Chavannes chceli vidieť toto nariadenie, polícia im ho nepredložila. Namiesto toho im povedali, aby odišli. Oni to odmietli a boli zatknuté, pokračuje správa. 

Beatty uviedla, že starosta de Blasio a guvernér Andrew Cuomo iba pretláčajú svoju agendu; v skutočnosti im nejde o záchranu životov. 

"Ako to, že sú potraty nevyhnutné? Ako je možné, že sa zatvárajú obchody, nemôžeme zájsť do Red Lobster a nemôžeme ísť do kostola alebo na zhromaždenie, ale stále môžete zabiť dieťa?" spytuje sa Beatty. 

Tu sa píše viac:

Beatty označil za ironické, že zatiaľ čo celá krajina protestuje nonstop niekoľko posledných dní, ona a Chavannes boli zatknuté za nezákonné protestovanie. Protestovať zrejme nie je v poriadku, pokiaľ zabitie nie je politicky nekorektné. "Máme právo tu byť," kričala na políciu. "Ale no tak! Práve teraz tu zabíjajú Floydov!"

"Zatknite potratárov, sú v budove!" kričí Chavannes v pozadí. Chavannes spomína, že nevie nájsť v meste jediný verejných záchod: "Nedokážem nájsť jedinú toaletu v New York City ... ale môžem prísť sem a zabiť svoje dieťa? Choré!"

Na sociálnych sieťach sa Beatty poďakovala ľuďom za ich modlitby, keď boli zatknuté. 

"Je dobré vedieť, že tu máme lojálnych ľudí, keď zažívame ťažké časy. Boli sme prepustené z väzenia a v septembri budem mať súd. Modlite sa za nás a znova vám ďakujem za podporu!" napísala. 

V posledných niekoľkých mesiacoch boli zatknutí alebo predvolaní mnohí pro-life obhajcovia, ktorí sa pokojne modlili a oslovovali mamičky v núdzi v okolí potratových zariadení naprieč USA. Mnohí boli obvinení z porušovania zdravotných obmedzení. 

Pro-life poradcovia boli zatknutí a pokutovaní aj v San FranciscuGreensboroCharlotte, Detroite, Columbuse a Batoun Rouge, keď sa pokúšali zachrániť nenarodené deti pred potratmi. Našťastie niektorí už boli zbavení týchto obvinení.