exorcists-secrets.jpg

"Urazený a nahnevaný zlý duch?": YouTube sťahuje epizódu katolíckej talk show o exorcizme

867
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Pár slov o duchovnom boji:

The Catholic Talk Show odvysielala vo februári “7 Secrets Catholic Exorcists Want You to Know" (7 tajomstiev, o ktorých katolícki exorcisti chcú, aby ste ich vedeli), epizódu, ktorá odhaľuje pochybné a nečestné taktiky diabla, a ako proti nim bojovať.

YouTube však z ničoho nič túto epizódu zo svojho vysielania odstránila, odvolávajúc sa na nedodržanie zákazu o nenávistnom prejave. The Catholic Talk Show zaslala foto celého incidentu:

 

YT

 

The Catholic Talk Show píše“To vážne!?! YouTube nás označuje za tých, čo sa nenávistne prejavujú?"

YouTube screenshot: “Hi The Catholic Talk Show, náš tím revidoval váš obsah, a žiaľbohu, podľa nás narúša našu politiku, ktorá zakazuje nenávistný prejav. Odstraňujeme preto z YouTube nasledovné video: "7 Secrets Catholic Exorcists Want You to Know | The Catholic Talk Show.”

The Catholic Talk Show neskôr pridala informáciu od autora Slaying Dragons (Draci-zabijaci), Charlesa  Fraunea, ktorý bol hosťom tejto epizódy. Fraune povedal, že krátko po odstránení videa mu Twitter "dočasne obmedzil” konto, údajne kvôli “nezvyčajnej aktivite”. Dodnes ho má pozastavené. 

The Catholic Talk Show o celej záležitosti napísala toľko:

yT

V spolitosti s nedávnym Frauneho blogom, zaoberajúcim sa týmto problémom, The Catholic Talk Show píše: "Charlesovi Fraunemu, ktorý sa objavil v našej nedávnej epizóde o exorcizme, YouTubom označenej za "nenávistný prejav", pozastavuje Twitter konto?!?! Charles o celej veci musí konštatovať jediné ... naša epizóda a jeho kniha podľa mňa ´niekoho´ alebo ´niečo´ rozčúlila alebo nahnevala."

Charles Fraune píše na svojej webstránke: "Presne tak - múdrosť exorcistov sa dnes označuje za ‘nenávistný prejav’! Aj moje nové twitter konto mi dočasne pozastavili kvôli "nezvyčajnej aktivite’. Hmm…zaujímavé. Celý obsah show smeroval k tomu, aby sme pomohli ľuďom porozumieť čoho sú zlí duchovia schopní, ako sa nedať nimi ovplyvniť a zostať slobodní. Jediné ´osoby´, ktoré by mohla show uraziť a nahnevať, sú teda zlí duchovia."

Spolumoderátor Catholic Talk Show Ryan Scheel poskytol ChurchPOP k tomuto incidentu toto vyjadrenie: "Som si viac než istý, že sa stala jedna z dvoch vecí: buď algoritmus YouTube mylne vyhodnotil túto show ako nenávistnú vo svojej podstate, alebo ju proti-katolícke sily označili za nenávistnú. Neverím, že by YouTube malo takéto aktívne predsudky voči katolíkom. Všetky platformy sociálnych médií, s ktorými sme kedy spolupracovali - vrátane facebooku, twitteru, YouTube a ostatných, si vždy viac-menej dali povedať. Všetky problémy sa vždy riešili automatizovanými odpoveďami a keď sme sa odvolali, jednali sme osobne s operátorom. Napokon, všetky sociálne médiá sú majetkom spoločností a ony, ako také, majú právo svoj súkromný biznis viesť tak, ako im to vyhovuje."

TU pozri “7 Secrets Catholic Exorcists Want You to Know.”