Mommy__Mama_and_Me.png

Katolícke školy vo Veľkej Británii vštepujú deťom náuku o LGBT

777
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Katolícki rodičia sú pobúrení a rozhorčení keď zistili, že pro-LGBT+ vzdelávací program, proti ktorému protestovali moslimskí rodičia, sa po odobrení arcidiecézou v Liverpoole zavádza aj do katolíckych základných škôl.

Vo svojom letnom informačnom bulletine potvrdil arcidiecézny odbor vzdelávania učebný plán s názvom "No Outsiders" aj napriek tomu, že ho mnohí búrlivo kritizujú za snahu normalizovať homosexualitu a transgenderizmus medzi deťmi, a označil ho za "aktuálnu a vhodnú náuku pre školy". Arcidiecéza radí učiteľom aj rodičom aby túto informáciu zamlčali a používali alternatívny názov pre sylaby sexuálnej výchovy: "Kvôli súčasnej spoločenskej klíme by bolo lepšie nehovoriť o tom na sociálnych médiách a používať radšej pojem "All are welcome" (Všetci sú vítaní), aby sa vyhlo nepriateľskej publicite." 

Otvorený homosexuál Andrew Moffat, autor a propagátor "No Outsiders" vo svojom úvode do tejto 87-stranovej učebnice sladkasto poznamenáva, že "deti musia byť oboznámené s tým, že byť gayom, lesbou, transgenderom alebo bisexuálom je normálne, prijateľné a v poriadku." 

 

No Outsiders

 

Church Militant (Cirkev bojujúca) počas svojho pátrania odhalila, že v liverpoolskej arcidiecéze používa sylaby, ktoré vyprovokovali moslimských rodičov až k celonárodnému protestu keď zistili, že v Parkfield Community School v Birminghame vštepujú deťom náuku podľa "No Outsiders", viac ako 10 škôl vrátane: Sacred Heart (Liverpool), St. Basil's (Widnes), Our Lady's Bishop Eton (Liverpool), St. John Fisher (Knowsley), St. Edmund and St. Thomas (Waterloo), St. Joseph's (Huyton), Our Lady and St. Philomena's (Liverpool), Corpus Christi (Rainford), St. Ambrose (Speke), Ursuline Catholic Primary School (Crosby) and Much Woolton Catholic Primary School (Woolton).

Dr. Lisa Nollandová, ktorá sa venuje histórii sexu, sa pripojila k moslimským rodičom keď protestovali proti takýmto "výstrednostiam v triede" a "No Outsiders" nazvala "dokonalým LGBT trójskym koňom". V rozhovore s Church Militant Dr. Nollandová vysvetlila ako

"toto všetko mení chápanie sexu, manželstva a celkovo reality u detí" a poznamenáva: "Keď učíme "o" gay vzťahoch, prenáša sa realita dospelého na plecia detí a nedospelej mládeže, ničiac tak ich zdravý psychosexuálny, morálny rozvoj poznávania. Čo je toto za šialenstvo?! Katolícki biskupi by si mali predtým ako podpíšu v podstate čistú propagandu, na dôvažok ešte aj jedovatú, urobiť najprv domácu úlohu a zistiť o čo v skutočnosti ide!"  

Katolícka vzdelávacia služba (CES) Anglicka a Walesu upozornila Church Militant, že by toto nemali komentovať, "keďže ide o špeciálnu záležitosť diecézy". Jej hovorca uviedol: "Jediná náuka, ktorú CES ´odsúhlasila´, je náš vlastný model RSE, ktorý odovzdáva náuku o sexe v súlade s učením Cirkvi." Podľa webstránky CES je na čele jej výkonného výboru arcibiskup Liverpoolu Malcolm McMahon, ktorého diecéza propaguje spornú náuku. Church Militant zistila, že CES odstránili zo svojej webstránky inšpekčnú správu pre arcidiecézu, v ktorej sa hovorí, že "hodiny sexuálnej náuky (RSE) sú plánované, správne vyučované a odzrkadľujú katolícku náuku ... Na podporu vyučovania sa zavádza ´Journey in Love´ a ´No Outsiders´.

Rozčúlení rodičia upozornili Church Militant na zavádzanie "No Outsiders" hneď potom, ako deti začali vykazovať znaky vplyvu tohto vyučovania. Istá matka (anonymne) prezradila, ako jej 5-ročná dcéra prichádza domov "posadnutá bozkávaním svojho kamaráta na pery". Ďalšia matka povedala, že dcéra ju začala volať ´Mommy´ namiesto ´Mummy´ potom, čo škola zaviedla učebnicu Mommy, Mama and Me, pomocou ktorej chce normalizovať lesbické vzťahy a gay adopcie tým, že popisuje "nežný a plnohodnotný vzťah lesbického páru a ich maličkého".

Evanjelickí rodičia Dave Bratt a Monika Rincon-Platová uviedli pre Church Militant, že ich tri deti boli traumatizované, keď im v škole premietli komiks "Spongebob Squarepants", pričom Spongebob je, ako rodičia napísali riaditeľke školy, "hrdinská ikona LGBT komunity (gayov)". Všetky tri deti tvrdia, že ich k sledovaniu nútili. Rodičia ďalej vo svojej sťažnosti píšu, že "program obsahuje zámenu odevov, LGBT rodičovstvo a iné aspekty, od ktorých chcú svoje deti ochrániť, pričom sa po ich požiadavkách ako rodičov, ako aj po princípoch istoty, šliape." Bratt povedal Church Militant: "Naše deti sú preukázateľne psychologicky ovplyvňované negatívnym spôsobom materiálmi, ktoré my pokladáme za sexualizáciu detí a ktorým sú v škole vystavované a ktoré sú nútené sledovať a zapájať sa do nich aj napriek svojim (osobným, verbálnym) protestom."

Katolícke školy však tak či onak otvorene propagujú "No Outsiders" a majú to dokonca príkazom z vládnej vzdelávacej komisie. Zatiaľ čo RSE (náuka o vzťahoch a sexe) má byť v súlade s náukou Cirkvi, škola Corpus Christi tvrdí, že ako súčasť každodenného vyučovania v škole, aj tak používa "No Outsiders". 

Škola sv. Basila hovorí, že používa "No Outsiders" na výučbu "rovnosti a rozmanitosti".

Our Lady's Bishop Eton, podobne ako iné školy tvrdí, že postupuje "podľa smerníc, ktoré dostali od arcibiskupa a z arcidiecézy ... údajne treba primárne v deťoch pestovať zmysel pre úplnosť človeka".

Saint John Fisher School dokonca zverejňuje, že ich žiaci sa sústreďujú na knihu s názvom And Tango Makes Three — ide o príbeh dvoch tučniakov - samcov, ktorí si ´založia´ rovnakopohlavnú rodinu a úspešne sa im podarí vysedieť z vajíčka, ktoré opustila samica tučniaka, malinkého Tanga. 

Our Lady a St. Philomena's na svojej RSE stránke vyhlasujú, že "Boh nás miluje, nech je to ako chce", ako dôvod pre osvojenie si "No Outsiders", ktoré má podľa liverpoolskej arcidiecézy podporiť RSE  náuku. Škola cituje z "No Outsiders", ktoré sa usiluje o to, aby deti opúšťali školu šťastné a vzrušené, že môžu žiť v spoločenstve plnom rozdielov a rozmanitosti, či už v etniku, gender, zručnostiach, sexuálnej identite, veku alebo náboženstve. Deti musia nadšene prežívať, že žijú v rozmanitosti 21. storočia a snažiť sa v tom vytrvať, nie proti tomu bojovať."

V podrobnej kritike bývalý žurnalista BBC dokazuje, ako gay autor Andrew Moffat pretláča "učebnicu gender identity s gender ´pridelenom´ pri narodení. Moffat používa ako pláštik Zákon o rovnosti, aby uplatnil svoj hlavný zámer, ktorým je propagácia LGBT a v rámci toho najmä gender identita." Program navyše odporúča učiteľom, aby vyhľadávali online "gay zvieratá v zoo" a ukazovali ich žiakom v triede.

"No Outsiders" projekt začal v septembri 2006 na University of Sunderland, pod vedením Dr. Elizabeth Atkinson a Dr. Renee DePalma, s grantom vo výške £575,435.

Nebezpečenstvo obvinenia z pohoršenia a kazenia nevinných detí ... viedlo členov tímu ku krycím cieľom projektu, ktoré údajne nie sú o sexe, či túžbe - a tým pádom nie sú o tele. Tu vyvstáva otázka, o čom to teda celé v skutočnosti je?

V emaili biskupom a vo svojom bulletine Katolícka Pravda bije na poplach "pred vážnym a čoraz väčším ohrozením mladých katolíkov drzou a trúfalou propagáciou homosexuality, transgenderizmu a všetkého ostatného v našich školách".

Moslimskí rodičia vytrvalo protestujú proti učebnému plánu "No Outsiders".

Odbor vzdelávania a výchovy liverpoolskej arcidiecézy doteraz neodpovedal na žiadosť Church Militant o komentár.