Bishop_Athanasius_Schneider_Rome_Life_Forum_2018_810_500_75_s_c1.jpg

Biskup Schneider o pokuse zmeniť pohlavie 7-ročného chlapca: "Barbarstvo, šialenstvo"

473
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Biskup Athanasius Schneider, pomocný biskup z Astany v Kazachstane, nazval úsilie donútiť sedemročného Jamesa Youngera, aby podstúpil zmenu pohlavia, za "strašné zneužitie dieťaťa". Tento pokus má demonštrovať úroveň "barbarstva a šialenstva", ktorú dosiahla naša "západná neveriaca spoločnosť"

Biskup Schneider, jeden z najotvorenejších obhajcov ortodoxie a zdravého rozumu v Katolíckej cirkvi, viedol rozhovor s redakciou LifeSiteNews o rôznych témach počas svojej veľmi očakávanej cesty vo východných Spojených štátoch. Schneider označil právo prinútiť deti, aby podstúpili zmeny pohlavia, za "jeden z posledných krokov diktatúry genderu". Prípad Jamesa Youngera sa používa ako nástroj "diktatúry ideológie genderu", uviedol biskup. 

"Môžeme iba dúfať, že tento otec vyhrá proces," povedal biskup, ale v každom prípade by sme sa mali za Jamesa modliť, aby mu bolo umožnené dosiahnuť dospelosť bez ujmy. 

"Zneužívajú dieťa, ktoré sa nedokáže ... rozhodnúť za seba," povedal biskup Schneider. "Zneužívať ho pre svoje vlastné ciele - ideológie dospelých, skazených ľudí a dokonca aj pre túto zvrátenú ideológiu genderu - je to pre mňa hanba a hrozným zneužitím dieťaťa." 

Tento prípad je príkladom "skutočne barbarstva a šialenstva" západnej spoločnosti, hovorí. "A deje sa to pod zámienkou demokracie a slobodnej spoločnosti." 

"Musíme sa spojiť so všetkými ľuďmi, ktorí majú stále zdravý rozum, dokonca aj s ne-kresťanmi, aby sme vytvorili koalíciu, spojenectvo na obranu zdravého rozumu, na obranu prirodzeného zákona, na obranu detí v ich ... prirodzenom jestvovaní ako chlapcov a dievčat a na obranu manželstva a rodiny," vyzval biskup Schneider. "Toto je naša bitka pre dobro ľudstva."

Niekoľko hodín po tom, čo biskup Schneider predniesol tieto poznámky redakcii LifeSiteNews, sudca udelil striedavé opatrovníctvo otcovi Jamesa, Jeffreymu Youngerovi, a jeho ex-manželke, pediatričke Anne Georgulas. Obaja rodičia sa musia dohodnúť na všetkých medicínskych rozhodnutiach pre Jamesa a jeho dvojča Jude, čo znamená, že ich otec bude môcť zasiahnuť, aby zastavil podávanie blokátorov puberty a neskôr aj sexuálnych hormónov.  

Biskup Schneider naliehal na využívanie "duchovných zbraní"  v tejto bitke, ako je ruženec a vyzývanie na "pomoc svätých anjelov"

Biskup Schneider na záver vyslal posolstvo nádeje: "Myslím si, že uprostred tmy si musíme zachovať presvedčenie, že sme skutočne víťazmi." 

"Sväté písmo hovorí v prvom liste ... sv. Jána: tým víťazstvom, ktoré premohlo svet, je naša viera," pokračoval. "Naša svätá, katolícka, apoštolská viera. A tá zvíťazí, (pretože) Kristus je kráľ. On už vyhral. Vždy vyhrá. Sme s Kristom."

Biskup Schneider tiež ponúkol požehnanie v latinčine pre divákov videa LifeSite. 

Jeho celý rozhovor pre LifeSiteNews, ktorý bude zverejnený v nasledujúcich dňoch, sa dotkol celej škály tém týkajúcich sa aktuálnych udalostí v Katolíckej cirkvi.