Jeff_Younger_with_James_810_500_75_s_c1.jpg

O tom, ako pro-family médiá pomohli zachrániť 7-ročného Jamesa Youngera

414
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Tí, čo s napätím sledujú prípad 7-ročného Jamesa Youngera si môžu úľavou vydýchnuť, pretože sudkyňa Kim Cooksová vo štvrtok rozhodla, že matka tohto chlapca, Dr. Anne Georgulasová nemôže začať so "zmenou" pohlavia svojho syna bez súhlasu jeho otca Jeffreyho Youngera. Problém síce ešte nie je celkom vyriešený, no výsledok tohto prípadu by sa diametrálne odlišoval od toho terajšieho, keby nebolo konzervatívnych a pro-family médií, ktoré okolo neho rozvírili patričnú pozornosť.

Už viac ako rok bojuje tento rozvedený pár vo veci svojho syna, keďže Georgulasová obviňuje Youngera z toho, že odmieta zaobchádzať so svojím synom Jamesom ako s dievčaťom menom ´Luna´. Jeho matka už prejednávala aj podrobenie Jamesa "hormonálnej supresii" medzi 8. a 9. rokom veku aj napriek tomu, že pán Younger trvá na tom, že jeho syn chce zostať chlapcom.

Emócie v národe vzplanuli najmä v pondelok, keď LifeSiteNews a The Texan priniesli svedeckú výpoveď a rozhodnutie o starostlivosti. Porota totiž v pomere hlasov 11:1 rozhodla, že ruší Dohodu rodičov o spoločnej starostlivosti o chlapca a plnú rozhodovaciu právomoc o ňom prisudzuje matke, a to aj napriek tomu, že matka otvorene trvá na chemickej kastrácii svojho predpubertálneho syna.

Spravodajstvo LSN prebrali rozličné konzervatívne a pro-family médiá; prispievateľ Daily Wire Matt Walsh venoval prípadu niekoľko stĺpcov a nespočetné množstvo tweetov. Najmä vďaka jeho úsiliu získaval hashtag #ProtectJamesYounger viac ako 41.000 tweetov denne.

Samotný súdny proces národná tlač (okrem LSN a The Texan) viac-menej ignorovala, no spravodajstvo LSN preberali aj National ReviewFirst ThingsBreitbartThe Federalist, pričom k téme sa vyjadrili rozličné osobnosti, vrátane prezidentovho syna Donalda Trumpa Jr. Petície na stránkach LSN a Change.org zozbierali stovky tisíc podpisov. Kampaň v tlači zjavne zneistila sudkyňu Cooksovú, ktorá presunula čítanie záverečného rozsudku zo stredy na štvrtok. Novinári s preukazmi mali zakázané vyjsť zo súdnej siene, no Jeffrey Younger sa mohol vyjadriť v súvislosti s rozhodnutím, týkajúcim sa pohlavia jeho syna Jamesa v budúcnosti. Sudkyňa vydala nariadenie pre oboch rodičov mlčať a nediskutovať o prípade v médiách. 

Ešte pred štvrtkovým rozsudkom a nariadením o mlčanlivosti povedal pán Younger LSN, že ho vôbec neprekvapil silný výraz podpory zo strany ľudí: "Neverím, že by Texasania dovolili, aby sa toto dialo s ich deťmi. Tento prípad mal potenciál podnietiť mohutné sociálne nepokoje, pretože ľudia nedovolia, aby sa takéto niečo dialo s deťmi. Takže, neprekvapilo ma, že sa všetci Američania postavili za môjho syna, pretože to je presne to, čo Američania robia." Walsh predpovedal, že tento prípad bude vo veľkom rezonovať na verejnosti a povzbudí konzervatívcov vo vytrvalosti. Walsh na Twitteri:

"Už viac ako päť rokov tvrdím, že republikáni potrebujú vytvoriť opozíciu voči gender teórii radikálneho ľavého krídla. Je to veľmi dôležité a každý normálny človek na svete by sa mal za to postaviť."

"Ešte raz stisnime  pri čakaní na dnešné záverečné rozhodnutie sudkyne. Už sme prinútili texaských zákonodarcov, aby prípadu venovali patričnú pozornosť a aj mienkotvorné médiá už o tom referujú. Pokračujme v tom."

"PRELOM: sudkyňa v prípade  rozhodla, že Jamesov otec má právo zasahovať do rozhodnutí o lekárskej starostlivosti o syna, vrátane jeho "zmeny" pohlavia. Ide o najlepší výsledok, v aký sme mohli za daných okolností dúfať. Myslím si, že naše "kričanie" malo význam."

"Keď tomuto ich ´hnutiu´ dáte riadne do zubov, zistíte, že ich podpora je síce široká, no zároveň aj plytká", hovorí hlavný vydavateľ Conservative Review Daniel Horowitz a zdôrazňuje, že to nie svet ako taký sa v priebehu 10 rokov zbláznil, ale sociálne médiá pomáhali zveličovať rôzne formy radikalizmu, ako je aj transgender ideológia. Ak ju však smelo napadnete, akoby zázrakom sa vyslobodíte z väzenia a ľudia odrazu začnú hovoriť."

Širšia problematika násilnej zmeny pohlavia u detí však v celkovom kontexte zostáva stále nezmenená. Jeffrey Younger, ale aj mnohí iní, vyzývajú štátnu legislatívu, aby na vládnej úrovni zakázala chemickú kastráciu maloletých. Texaskí lídri, vrátane guvernéra Grega Abbotta a generálneho prokurátora Kena Paxtona, sa vyjadrili, že prípad Younger by sa mal, a aj sa bude, riadne vyšetrovať.

Spravodajstvo LSN o prípade Younger nájdete tu.