KanyeWest-1.jpg

Kanye West odsudzuje ´rušivú kultúru´, rasistických politikov a potraty

428
Zuzana Smatanová
AltKAT

Hudobná ikona Kanye West spôsobil minulý týždeň rozruch vydaním svojho najnovšieho albumu "Ježiš je Kráľ". V interview na Big Boy TV sa poriadne pustil do "rušivej kultúry", ako aj do názoru, že černoch v Amerike musí voliť iba na základe svojej rasy.

"Predtým ma ´zrušili´. To bola rušivá kultúra. Kto vám povedal, že už mám po kariére? Zrejme tí istí ľudia, ktorí vám hovoria, že nemáte právo povedať, koho budete voliť." Spevák, ktorý "kráča s Ježišom", potom odsúdil postoj ľudí z ´rušivej kultúry´, ktorí chcú "vziať Ježiša zo škôl, následne z celej Ameriky, najmä zo štátov tzv. Biblického pásu. Títo ľudia sú pomätení a šialení."

V kontexte svojho priateľstva s prezidentom Trumpom si Kanye West spomenul na obdobie, počas ktorého pôsobil v Met Gala, a v ktorom každý automaticky predpokladal, že sa bude rozhodovať podľa farby pleti: "Nepoviem vám ako sa máte cítiť vy, no poviem vám úprimne, ako sa cítim ja. Robil som to sedem rokov, z toho šesť počas Obamovej vlády; v priebehu Met Ball som sedel pred belochmi, ktorí si mysleli, že určite ma ani nenapadne voliť Trumpa kvôli rasovým predsudkom. Mieniš mi teraz povedať, že vždy sa rozhodujem iba podľa farby pleti? Najrasistickejšia vec, akú mi kto môže povedať je, že o mne automaticky predpokladá, že sa budem rozhodovať na základe rasy."

Kanye West potom vyčítal demokratom, že systematicky vymývajú mozog černochom a nútia ich aby ich volili, pričom im sľubujú prídelové lístky na potraviny a ´vykopnutie´ otca z domu: "Ver tomu, braček, hovorí ti to slobodný muž. Demokrati nám vymývajú mozog a nútia nás voliť ich za pár stravných lístkov na rok. A čo hovoríš o zbraniach v 80-tych rokoch, o odvádzaní otcov z domu, o pláne B, o znižovaní možností voliť, o nútení potratiť vlastné deti?"

Niet pochýb, že minulý týždeň bol jedným z najvýbušnejších vo Westovom živote a to najmä v okamihu, keď vyšlo najavo, ako hlboko zasiahlo kresťanstvo jeho život. 42-ročný rapper pripustil, že svojim ľuďom, pracujúcim s ním na albume "Ježiš je Kráľ" povedal, aby sa vyhýbali predmanželskému sexu a pravidelne sa postili: "Keď sa ľudia spoločne modlia a postia, ich sila rastie." Kanye West o sebe hovorí ako o prostredníkovi, pomocou ktorého Boh “šíri evanjelium” Ježiša Krista: "Teraz slúžim Kristovi, mojou úlohou je šíriť evanjelium a hovoriť ľuďom o tom, čo pre mňa robí Ježiš. Svojho času som šíril množstvo vecí - hovoril som o tom, čo pre mňa urobila móda, čo pre mňa urobil Hennessy; no teraz vám hovorím, čo pre mňa robí Ježiš. Už nie som viac otrokom, som synom; dieťaťom Božím. Som slobodný."