pro-life-activist-attacked-2.jpg

Rozzúrená pro-potratová študentka zasadzuje údery, predvolaná na políciu kvôli napadnutiu

325
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Skupina s názvom Created Equal (Stvorení rovne) pripravila výstavu pro-life plagátov v kampuse Univerzity Severnej Karolíny Chapel Hill. Na videu nižšie ich nevidíte, ale tieto plagáty sú grafickým zobrazením potratov. Táto skupina je v skutočnosti nástupcom inej skupiny s názvom Centrum pre bioetickú reformu, ktorá po viac ako desaťročie cestovala po univerzitných kampusoch a umiestňovala grafické obrázky potratov. V každom prípade obrázky neuniesla jedna študentka, ktorá sa spýtala stážistu sledujúceho transparenty, či je za to zodpovedný a potom začala okamžite zasadzovať údery. Stanica Fox News informuje:

(Jillian) Wardová sa priblížila k výstave a opýtala sa: "Vyvesil si to všetko ty?"

Keď to Austin Beigel potvrdil, že to urobil, vyrútila sa na neho s päsťami. Beigel bol údajne viackrát zasiahnutý do tváre a do brucha. 

"Skur.... hrozný človek," kričala Wardová. "Si hrozný človek. Ty - toto nie je v poriadku. Toto nie je v poriadku. Okamžite zatvor hubu. Toto je nesprávne. Toto je poburujúce. Nie si nevinná ľudská bytosť. Si hrozný človek."

Ona sa nemýli v tom, že by obrázky boli poburujúce. Majú také byť. Majú vyvolať myšlienky a zamyslenie sa, nie násilie. Tu je video:

Filmujúci chlapík (ktorý dostáva rany) sa volá Austin Beigel. Podľa webovej stránky skupiny Created Equal je sám študentom a zároveň stážistom v rámci skupiny. Túto zlú situáciu zvládol asi tak dobre, ako sa dalo zvládnuť. Ustúpil a povedal jej, aby prestala a upokojila sa. Najdôležitejšie je, že nereagoval rovnako verbálne, strkaním alebo úderom do mladej ženy. Následne dorazila polícia a žena dostala predvolanie za napadnutie. To sa javí ako primerané, keďže išlo zjavne o útok a nezdá sa, že by bola schopná narobiť vážnejšie škody. 

Niečo podobné sa stalo minulý rok na univerzite v Indiane. V tomto prípade 21-ročný mladík poškodil niekoľko pro-life transparentov skupiny, posprejoval ich a následne roztrhal. V tomto klipe je vypovedajúci okamih, keď niekto, kto prechádza okolo, kričí: "Neurobím to; Podporujem ťa." Ide o malú skupinu liberálov, ktorí sa nechajú uniesť násilím, vandalizmom alebo obťažovaním, ale existuje väčšia skupina, ktorá ich podporuje otvorene alebo mlčky.

Neprekvapilo by ma, keby som sa dozvedel, že Jillian Wardová sa vďaka tomuto stane hrdinkou krajnej ľavice, rovnako ako očakávam, že veľa ľudí naľavo si myslí, že poslanec Brian Sims je hrdina, aj keď sa trochu hanbia to povedať nahlas v zmiešanej spoločnosti.