Kto podpálil symbol kresťanov, Francúzska, i celej Európy, Notre Dame? Náhoda či teror?

586
Neutral

Vo svetoznámej parížskej katedrále vypukol v pondelok podvečer obrovský požiar a pretrváva už hodiny. Paríž a celá kresťanská Európa zmeraveli hrôzou a smútkom.

Parížska polícia sa „zatiaľ“ nechcela vyjadriť k podrobnostiam týkajúcim sa požiaru. Podľa francúzskej agentúry AFP „vraj“ môže súvisieť s renovovacími prácami, ktoré na katedrále prebiehali. Vypukol pod strechou katedrály a bol objavený večer. Ak je to v skutočnosti ale inak a požiar založili islamistickí teroristi, tak sa to z „pochopiteľných“ dôvodov verejnosť nikdy nedozvie. A akékoľvek podozrenia v tomto smere budú okamžite dementované.

Toto je obrovská tragédia, ktorá môže spustiť nekontrolované katastrofické udalosti. Ak sa nič neudeje, tak pôjdu plamene ďalej, aj kolínsky Dóm je ohrozený a napokon môže vzplanúť aj Vatikán. Nechce sa mi veriť, že ide o „náhodný“ požiar.

Jeden parížsky priateľ, ktorý stál hodiny v slzách, s tisíckami ďalších smútiacich, v blízkosti požiaru, mi ironicky oznámil telefónom:

„Určite sa nejaký odborník hore na drevenom lešení katedrály pokúšal „zvárať“ drevené dosky a tak nám „nechtiac“ podpalil náš chrám.“

Toto nemôže byť náhoda – európske kresťanstvo má byť rozložené a eliminované, a to súčasne zvonku i znútra. Tento požiar akoby symbolizoval začiatok jeho konca.

Je pravdepodobné, že sa vyhlási, že celé nešťastie bolo spôsobené opravnými prácami v katedrále. Islamistické tajné služby však ľahko mohli svojich agentov dostať „maskovaných“ ako robotníkov na strechu katedrály.

V celom Francúzsku sú kresťanské kostoly hanobené a poškodzované, ale úrady údajne nevedia prečo a nevedia vraj ani, kto to robí.

USA magazín Newsweek písal o tom 21. marca rozsiahly článok a označil to ako nanajvýš znepokojujúci fenomén.

Povážlivo symbolické pri tomto požiari je aj to, že sa „udial práve“ vo Veľkonočnom týždni, veľkom sviatku kresťanstva – náhoda? Nechce sa mi veriť – oveľa skôr precízny diabolský plán.

Len nedávno vyhlásil v Kolíne n. R. pred súdom obžalovaný IS-bojovník: „Chcel som urobiť atentát na kolínsky Dóm. Viete, taký obrovský atentát, ktorý by ho poriadne zničil.“

História Notre Dame v Paríži siaha až do 12. storočia a Dóm je najväčšou turistickou atrakciou celého Francúzska – každý, kto zavíta do Paríža, tak ho navštívi.

Zničiť ho, znamená narušiť základ európskej kresťanskej kultúry a bolestne zasiahnuť srdcia európskych kresťanov.

Roman Bednár