“Kresťania, neopúšťajte strany, vstupujte do nich rozhodní!”

1,155
Kultúra života

Vo Francúzsku nemôže byť lekárom ten, kto nevykonal alebo sa nezúčastnil potratu

„Kto sa dnes zasadzuje  za svoju kresťanskú vieru, dostáva sa v Európe stále viac do problémov.“ Tento názor vyjadrila JUDr. Gudrun Kuglerová, poslankyňa za rakúsku ľudovú stranu ÖVP vo Viedni. Vybudovala archív, ktorý dokumentuje netolerantnosť voči kresťanom v západnej Európe.

Podľa jej slov počet útokov na kresťanov v Európe rastie. Dr. Kuglerová zdokumentovala už vyše 3500 takýchto prípadov.

„Sloboda praktizovania viery pre kresťanov sa v niektorých európskych krajinách stále viac obmedzuje. Tak vo Francúzsku nedostane nikto licenciu lekára, ktorý sa nezúčastnil potratu! Lekárnici musia povinne predávať antikoncepciu a potratové prostriedky.“

„V Nemecku sa už dostali do väzenia rodičia, pretože odmietli účasť svojich detí na sexuálnej výchove!“

„Trestajte svoje strany a vstúpte do nich ako rozhodný kresťan!“
vyzýva právnička Kuglerová. Kritizovala, že stále viac kresťanov zo strachu pred dôsledkami už neprotestuje, alebo sa do ničoho nemieša. Pritom môžu kresťania dať spoločnosti to najlepšie. Musia iba o tom hovoriť a príslušne konať: „Trestajte strany nie vystúpením z nich, ale vstupom ako rozhodní kresťania,“ hovorí právnička.

„Každý deň by mali aspoň niekoľkí kresťania krátko reagovať na príspevky na internete alebo v novinách. Na to stačí často jedna veta.“

Dr. Kuglerová sa takto vyslovila 6. mája na sympóziu v Lörrachu „Kresťania idú príkladom“, na ktorom sa zúčastnilo asi 300 učiteľov. Sympózium po prvý raz zorganizovalo vyše 10 kresťanských škôl najmä z Freiburgu, Lahri a Lörrachu – spoločne so Zväzom evanjelických škôl vyznania. Slobodná evanjelická škola v Lörrachu má 1500 žiakov.