Švédska slobodná cirkev plánuje „bombardovať“ územia ISIS Bibliami

917
Kultúra života

Švédska evanjelická slobodná cirkev sa vyjadrila, že pomocou dronov plánuje zhodiť tisícky Biblií do oblastí okupovaných Islamským štátom v Iraku.

Organizácia Slovo života (Livets Ord) na stretnutí vo švédskom meste Uppsala prezentovala svoj návrh, že by vysoko lietajúce drony rozhodili tisícky malých, elektronických Biblií na územie Iraku.

„Biblie majú veľkosť škatuľky na lieky, majú displej a na svoje fungovanie nepotrebujú elektrinu,“ pre moderátora švédskej televízie SVT prezradil vedúci misijného oddelenia organizácie Christian Åkerhielm.

„Naším cieľom je odovzdať nádej a lásku kresťanského evanjelia ľuďom žijúcim v uzavretých oblastiach, kde sú im odopierané ľudské práva,“ píše sa na webovej stránke organizácie.

Na stránke sa tiež uvádza, že ešte jedna miestna organizácia sa bude podieľať na realizácii tejto operácie, no zostáva v anonymite.

„Projekt spúšťame o pár týždňov a veríme, že vypustíme tisícky Biblií,“ píšu.

Organizácia Slovo života (Livets Ord) bola založená v 80. rokoch 20. storočia. Je jednou z najväčších švédskych relatívne svetských a zrejme najkontroverznejších slobodných cirkví, často označovaná za sektu. Jej zakladatelia Ulf a Birgitta Ekmanovci z nej v roku 2014 vystúpili a konvertovali na katolícku vieru.

Spravuje aj evanjelické školy pre deti. Súčasná predsedkyňa kresťansko-demokratickej strany vo Švédsku, Ebba Buschová Thorová z Uppsaly, chodila do jednej z nich do svojich 16 rokov.