Šokujúce čísla! V roku 2016 bolo zabitých takmer 100 000 kresťanov, kvôli svojej viere

1,495
Kultúra smrti

Turínske centrum CESNUR (Center for Studies on New Religions), vo svojej štúdii píše, že v roku 2016 bolo kvôli viere zavraždených 90 000 kresťanov.

Riaditeľom centra CESNUR a vedúci štúdie Dr.Massimo Introvigne približuje, prečo sú kresťania prenasledovaní, je to hlavne z dvoch dôvodov.

”Po prvé ich vyhlásenia o mieri provokujú viacej agresívne skupiny, a po druhé, ich sociálne predstavy o živote, rodine a chudobe stoja v priamo kontraste proti mocným,” cituje Introvigneho server Breitbart News.

Kresťanov prenasledujú hlavne moslimovia, píše sa v správe 2016 “World Watch List,” ktorú vydala organizácia Open Doors.

V správe sa okrem iného píše, že 9 z 10 najväčších krajín, kde kresťania trpia extrémnym prenasledovaním, má populáciu, ktorú tvorí aspoň polovica moslimov.

Vo väčšine moslimských krajín, kresťanov utláčajú rôzne teroristické organizácie, ako napríklad Boko Haram, len v Nigérii táto organizácia zavraždila viacej ako 10 000 kresťanov, a to len za posledných 12 rokov.

Dr. Introvigne zdôrazňuje, že vo viacerých krajinách, je prenasledovanie kresťanov podporované samotnými vládami.

”Niekoľko moslimských krajín ma zákony, trestajúce konverzáciu od islamu k inému náboženstvu…iné majú zákony proti rúhaniu, a niektoré majú dokonca tendenciu uvažovať o akejkoľvek kritike islamu ako o rúhaní,” približuje Dr. Introvigne.

Budúci mesiac bude vydaná ročná štúdia Cesnur, v ktorej sa okrem iného píše, že vo svete je prenasledovaných 500 až 600 miliónov kresťanov, ktorým je zabránené slobodne praktizovať svoju vieru. Informácie sa objavili na oficiálnej stránke CESNUR.