Šokujúca nenávisť! Feministky sa snažili vypáliť katedrálu. Jeden hrdina sa tomu snažil zabrániť.

2,021
Lucia Salomonová
Kultúra smrti

Ženy, ktoré sa zapojili do demonštrácie počas Medzinárodného dňa žien v historickom srdci Buenos Aires, pokryli národné múzeum grafitmi, pokúšali sa založiť oheň v metropolitnej katedrále a zúrivo napadli osamelého muža, ktorý odvážne bránil katedrálu.

Alarmujúce video ukazuje, ako muž stojí pred katedrálou a v tichosti drží vatikánsku vlajku. Priblížili sa k nemu maskované ženy a pokúšali sa mu tú vlajku z rúk vziať. Následne sa ďalšia žena naňho vrhla a snažila sa ho udrieť do hlavy.

Potom ho obkolesil dav žien, bili ho, ťahali ho za vlasy a strkali doňho smerom od katedrály.

VIDEO - musíte vidieť!

V stredu boli medzi tisíckami demonštrantov feministky, LGBT podporovatelia a členovia Socialist Workers Party oblečení ako čarodejnice na Halloween. Keď do značnej miery pokojný pochod skončil po ceremóniách na námestí Plazo, niektorí demoštranti zostali, aby pošpinili dve z najstarších mestských budov.

Grafitmi pomaľovali Cibaldu, v súčasnosti múzem, ale 400 rokov dozadu to bolo sídlo parlamentu. Takisto sa snažili založiť oheň v metropolitnej katedrále. Katedrála, ako aj iné argentínske katolícke kostoly, sú častým cieľom počas pochodu na sviatok Dňa žien. Feministky a ľavičiari považujú Katolícku cirkev za prekážku pri legalizácii potratov.

Dočasné bariéry a polícia ich držali bokom, ale po tých druhých menovaných hádzali fľaše a kamene. Hoci neuspeli v zámere založiť oheň v kostole, podarilo sa im aspoň zapáliť plot.

Video zachytávajúce osamelého obrancu katedrály bolo uverejnené na Facebooku na stránku LGBTears s nápisom: „Je to náš priateľ. Stretli sme sa s ním pred rokmi a vieme, že nie je typ človeka, ktorý by niekoho udrel alebo podnecoval násilie. Išiel brániť katedrálu, čiže to nebol vandalizmus. Mnoho ľudí sa vyjadrilo, že udieral do účastníkov pochodu, ale on sa nikoho ani len nedotkol.“

Polícia rozohnala demonštrantov s gumovými projektilmi a s vodnými delami napojenými na hydranty. Zatkli asi 20 ľudí, ktorí boli údajne zapojení do vandalizmu, ale hovorcovia pochodu tvrdili, že to boli len nevinní okoloidúci. Zatknutie nazývali „hon na čarodejnice.“

Je to už dlhšie od prvého okamihu, čo boli feministické protesty v Argentíne poznamenané násilím. Videa z každoročného pochodu na Deň žien na Mar de Plata ukazujú skupiny katolíkov, ktorí sa snažia brániť katedrálu pred protestantmi, zatiaľ čo boli zlomyseľne napadnutí vyzlečenými ženami, ktoré na nich pľuli, hádzali fľaše, sprejovali ich a pokúšali sa založiť oheň.

Feministky útočia 1 - video.

Feministky útočia 2 - video.

 

Nájdi nás na FB: ZA KRESTANSKE SLOVENSKO. čo si myslíte o téme? Napíšte nám do FB komentov.