Šliapeme podľa Bruselu? Vytvára sa na ministerstve vnútra SR pracovná skupina pre odpor voči ruskej propagande?

855
Kultúra smrti

V EÚ a USA sa rozhodli bojovať proti ruskej propagande. V Bruseli a v jednotlivých štátoch EÚ formujú tímy, ktoré sa budú zaoberať touto činnosťou. Vrabce čvirikajú, že nejakú podobnú „skupinku“ by mohli vytvoriť aj u nás…

Samozrejme, táto skutočnosť zaujíma viacerých a rozhodli sa zistiť, čo je na tom pravdy. Napríklad predseda Slovensko–ruskej spoločnosti Ján Čarnogurský poslal ministrovi vnútra Róbertovi Kaliňákovi žiadosť o informáciu podľa zákona č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám. Počíta s tým, že pán minister otvorene odpovie a vysvetlí, či na ministerstve vnútra začínajú vytvárať „protiruskopropagandistickú skupinu“ v bruselskom duchu alebo to mienia urobiť trochu neskôr, prípadne podobné plány vôbec nemajú.

Ján Čarnogurský vo svojom liste píše:

„Vážený pán minister,

v tlači prebehli správy, že na Ministerstve vnútra SR sa mala vytvoriť pracovná skupina pre odpor voči ruskej propagande. Podľa § 3 ods. 1 Zák. č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám Vás žiadam o informáciu, či bol taký útvar alebo pracovná skupina na ministerstve vnútra SR vytvorená alebo sa jej vytvorenie plánuje, ak áno, kto je alebo má byť jej vedúcim, koľko tabuľkových pracovných miest je pre útvar/skupinu vyčlenených, aké sú príčiny vytvorenia takého útvaru/skupiny.

Za informáciu Vám ďakujem.

S pozdravom

JUDr. Ján Čarnogurský, predseda Slovensko – ruskej spoločnosti“

Na záver treba dodať, že Bruselom vytvárané skupiny na boj proti ruskej propagande by sa mali skôr nazývať zosilnenými skupinami na šírenie americkej a bruselskej propagandy.