Ďalšia perla Bruselu. Európska komisia navrhuje legalizovať orientálnu veľkorodinu

1,084
Kultúra smrti

Kým európske štáty sprísňujú migračnú politiku, vrátane donedávna liberálneho Švédska (viac TU), predstavitelia Európskej únie prichádzajú stále s novými reformami, ktoré pôsobia, ako by mali na starý kontinent “pozývať” ďalších utečencov.

 

Podľa nemeckého denníka Die Welt prišla Európska komisia v rámci reformy dublinského azylového systému s novým návrhom migrácie, týkajúcej sa zlučovania rodín. Informoval o tom Inštitút Václava Klausa. Aleš Valenta pripomína, že doteraz podľa európskych azylových noriem platilo, že rodinu tvoria rodičia a neplnoleté deti. Za mužom mohla do Európy teda prísť manželka a neplnoleté deti za predpokladu, že táto rodina už existovala v krajine pôvodu.

Avšak podľa Európskej komisie by sa po novom mal pojem rodinných príslušníkov vzťahovať aj na súrodencov. K rodinám by zároveň mali patriť aj tí, ktorí sa stali jej súčasťou až v tranzitných krajinách. Dôvodom je údajne predovšetkým snaha obmedziť počet ilegálnych migrantov.

Proti bruselskej iniciatíve sa ihneď ozvali ostré odmietavé hlasy. A to dokonca aj z Nemecka. Nielen CDU a CSU, ale aj SPD návrh napadli zdôvodnením, že by išlo o legalizáciu orientálnej veľkorodiny a dramatický nárast počtu migrantov.

„Je už nosením dreva do lesa opakovať, že eurokomisári žijú na inej planéte. Ale máloktorý návrh vydáva tak flagrantné svedectvo o nenapraviteľne pokrivenom myslení bruselského aparátu ako práve tento,“ konštatuje na záver Valenta.