Českí “slniečkári”: imigranti nahradia bielu populáciu, ktorú chceme vyhladiť

1,469
Kultúra smrti

Pozoruhodnú otázku o tom, ako prebiehajú “slniečkárske” debaty, odhalila komentátorka Michaela Julišová. V polemike s ľuďmi, z ktorých jeden je pedagógom Univerzity Karlovej a ďalší kandidoval na predsedu parlamentnej strany Zelených

Ľavicová komentátorka Michaela Julišová, ktorá publikuje na webe Literárne noviny a odmieta sa radiť k dienstbierovskej “modernej liberálnej” ľavici, zavesila na svoj facebook výňatok z diskusie, ktorú podstúpila s liberálnejšie orientovanými ľavičiarmi.

“Úryvok z diskusie so sympatizantmi Novej ľavice nad témou úspešnosť asimilácie imigrantov. Ocitla som sa v tej najlepšej spoločnosti,” opísala. K ich úrovni vraj po prečítaní diskusie nie je celkom čo dodať. “Sú to samí hlboko oduševnení myslitelia. S týmito nemusíme mať strach o osud Európy, oni nás zachránia,” dodala ironicky.

Diskusiu s ňou viedol Ondřej Slačálek, politológ prednášajúci na filozofickej fakulte Univerzity Karlovej. Na oficiálnom profile na Wikipédii je tento prispievateľ serverov Britské listy a A2larm predstavovaný ako “ľavicový anarchista, publicista a prekladateľ”. Pridal sa tiež Tomáš Schejbal, takisto publikujúci na webe A2larm a tiež na webe Denník Referendum vplyvného dienstbierovského sociálneho demokrata Jakuba Patočku.

Teraz v debate s Julišovou obaja hájili utečencov. Slačálek namietal, že prišli z odlišnej kultúry a tiež musia dlho čakať v detenčných zariadeniach, či im bude udelený azyl. “Máte pravdu, videla som podrobné tabuľky zo západnej Európy, kde bolo celkom konkrétne rozpísané, ako sú na tom so zamestnanosťou imigranti, ktorí sú v Európe už dlhšiu dobu, či v 2. alebo 3. generácii. Nezamestnaných bolo v rozmedzí 65-80 percent,” poznamenala Julišová. Preto by sme ich vraj nemali ťahať sem, ale nechať ich doma a zorganizovať pomoc tam. “Apelujte na mocnosti, nech ukončia svoje dobyvačné vojny, predovšetkým USA. To, čo sa deje v Európe, je šialenstvo a škaredo sa to vypomstí všetkým zúčastneným,” dodala.

Na to zareagoval Schejbal poznámkou: “No, ale kto potom nahradí bielu európsku populáciu, ktorú chceme v rámci nášho židobolševického sprisahania vyhladiť?” Zamyslel sa ironicky niekdajší kandidát na predsedu zelených. “Choď do hája, Schejbal, ty to vždy prezradíš,” reagoval  v podobnom duchu akademik z Filozofickej fakulty Slačálek. A Schejbal reagoval: “Ja viem, mám deficit sociálnej inteligencie ako Kamenev, keď do médií prezradil prípravy na Október.”

Aj keď boli uštipačné poznámky známych Českých slniečkárov myslené ironicky, prezrádzajú ich spôsob myslenia a sú aj nebezpečným precedensom. Predstavme si, ako by to vyzeralo, keby takto niekto žartoval napríklad o vyhladení židov, moslimov, černochov či Rómov. Bolo by to prípustné?