Česká poslankyňa bez servítky: Homosexuáli budú raz chcieť sex s deťmi

1,031
Kultúra smrti

V českej Snemovni sa prerokovávala otázka práva homosexuálov žijúcich v registrovanom partnerstve osvojiť si dieťa partnera či partnerky. Asi najvýraznejšie prejavila svoj nesúhlas poslankyňa Pavlína Nytrová z ČSSD.

“Homosexuáli sa budú snažiť zrealizovať sex s deťmi”, prehlásila poslankyňa ČSSD Pavlína Nytrová v súvislosti s nedávnym malým víťazstvom LGBTI hnutia v ČR, kedy Ústavný súd zrušil ustanovenia zákona o registrovanom partnerstve, ktoré doteraz neumožňovali adopcie homosexuálmi. Ústavný súd rozhodol, že takéto obmedzenie v zákone je diskriminačné (písali sme o tom TU).

Posledným krokom, o ktorý sa podľa poslankyne bude LGBT hnutie snažiť, je presadzovanie znižovania veku pre pohlavný styk. “Hovorím o tom, ako to už v podstate naozaj v niektorých krajinách funguje”, povedala Nýtrová. Zdôraznila pri tom, že u takejto skupiny ľudí je nadpriemerný sklon k alkoholu a drogám, vyššia miera duševných porúch, výrazne nižší vek života a výrazne vyšší výskyt násilného správania v porovnaní s heterosexuálmi, informuje portál iDnes.cz.

“Som zásadne proti,” vyhlásila Nytrová. Zdôraznila, že keď pred desiatimi rokmi prešiel zákon o registrovanom partnerstve, bolo to len tesnou väčšinou a zaznievalo vtedy, že nebude nasledovať žiadna ďalšia požiadavka. “Homosexuálne lobby usiluje pomalými postupnými krokmi ničiť stáročia osvedčený model, fungujúci model rodiny,” pokračovala.

Podľa nej ide skôr o neuvážené experimentovanie na deťoch ako o úprimnú snahu chrániť práva detí. “Známou skutočnosťou zostáva, že práve homosexuálne páry sa v drvivej väčšine vyznačujú vysokou formou promiskuity, ktorá je mnohonásobne vyššia ako u bežných heterosexuálnych párov. To znamená, že tu rozhodne nemožno hovoriť o stabilnom prostredí, v ktorom by dieťa malo vyrastať,” dodala Nytrová.

Ministerka práce soc. vecí a rodiny Michaela Marksová toto vyjadrenie poslankyne pobúrilo: “Dištancujem sa od názorov poslankyne Nytrovej týkajúcich sa registrovaného partnerstva. Mala by si prestúpiť do inej strany!”, napísala na sociálnej sieti. V poslaneckej snemovni Nytrovej oponovala len tým, že je dôležité, aby dieťa vyrastalo u rodiny, ktorá ich “miluje”.

Na obhajobu Nytrovej sa postavila poslankyňa TOP 09 Nina Nováková: “Stále ešte žijeme v spoločnosti, kde by malo byť čudné, že by ako rodičia mali byť uvedení dvaja muži alebo dve ženy.” Minister pôdohospodárstva Marian Jurečka zasa na margo vyjadrení ministerky dodal: “Neoslabujme tradičnú rodinu.”

Ako podotýka idnes.cz, Jurečka je podpredsedom v strane KDU-ČSL, ktorá medzi českými parlamentnými stranami tvorí výnimku a neuznáva možnosť homosexuálov žijúcich v registrovanom partnerstve osvojiť si dieťa partnera či partnerky. Doteraz to už odsúhlasili vo Fínsku, v Španielsku, vo Švédsku, vo Veľkej Británii, v Rakúsku, v Slovinsku či v Estónsku. Kvôli prázdninám o tom bude česká Snemovňa rokovať najbližšie až v septembri.