Úspech petície: Ideologicky prenasledovaný kardinál nepôjde do väzenia za kázne o normálnej rodine

753
Kultúra života

Útoky lobby LGBTI na kardinála boli zastavené 

Nedávno sme vás informovali o kardinálovi, ktorý čelil vyšetrovaniu prokuratúry za svoje kázne, v ktorých sa zastával rodiny s mužom, ženou a deťmi ako základnej bunky spoločnosti a odsudzoval ideológiu gender napríklad slovami:

„Máme tu zákonodarstvo, ktoré sa stále viac stavia proti rodine […]. Situácia je vážna a má veľké účinky na budúcnosť našej spoločnosti. Musíme sa teraz spoločne starať o stabilitu manželstva a rodiny. Podporujeme uznanie rodiny vo verejnosti ako náš prioritný naliehavý cieľ.“

Na to nasledovali prudké politické a mediálne útoky na kardinála a hrozila mu obžaloba od španielskou vládou novozaloženej tzv. „Mimoriadnej prokuratúry pre zločiny z nenávisti“. Aj mestská rada Valencie chcela kardinála Cañizaresa neoprávnene verejne odsúdiť za „nenávistný prejav“.

Vďaka občianskej mobilizácii po celej Európe (Slovákov nevynímajúc) sa podarilo vyzbierať vyše 200 000 podpisov proti neoprávnenému a ideologicky motivovanému odsúdeniu kardinála Cañizaresa.

Petíciu si môžete pozrieť tu.

Kardinál Cañizares všetkým podporovateľom petície vyjadril svoju osobnú vďačnosť:

„Vaša podpora a podpísanie petície ma veľmi dojímajú a dotkli sa môjho srdca. Srdečná vďaka! Viem, že ste podpísali petíciu CitizenGO, aby ste podporili moju osobu. Ale viem tiež, že ste si rozhodne vedomí, že pritom nejde o mňa, ale o slobodu náboženstva a názoru. Tieto slobody sú stále viac ohrozované a preto je dôležité, aby sme sa bránili, zodvihli a bez strachu bránili slobodu náboženstva a názoru! „

Srdečné poďakovanie všetkým podporovateľom tejto petície na umožnenie tohto pekného úspechu!

S vašou pomocou budeme aj naďalej brániť slobodu názoru a náboženstva. Vďaka, že ste tento úspech umožnili. Bez vášho podpisu, bez vašej podpory by sa to nepodarilo. Teda ešte raz srdečná vďaka za vašu dôležitú podporu.”