Známy rocker Alice Cooper svoj život oddal Bohu. Vyzýva svet k obráteniu

2,380
Kultúra života

68-ročný Alice Cooper už dávnejšie nie je tým starým známym rockerom, ale už viac ako 30 rokov ako riadny kresťan navštevuje pravidelne bohoslužby a číta Sväté Písmo.

Kto by to bol kedysi povedal počas jeho rockovej metalovej etapy, že Alice Cooper sa raz úplne zmení a bude viesť riadny kresťanský život. A ľudí okolo seba sa snaží správnym smerom povzbudiť a odpútať od reality zla.

Všetkým, ktorí majú problémy s drogami, alkoholom či pornografiou, odkazuje: “Žijeme vo svete, ktorý je každý deň týmito vecami bombardovaný. Pokiaľ nemáte Krista vo svojom živote, padnete im za obeť.”

Skutočné meno Alicea Coopera je Vincent Damon Furnier. Vyrástol v kresťanskej rodine, jeho starý otec bol 75 rokov pastorom. Sám seba teraz označuje ako “márnotratného syna”, pretože vo svojej mladosti odmietol vieru a pridajúc sa k rockovým hudobníkom viedol bezbožný život. Sám Boh ho vraj znovu prinavrátil k viere v Neho. Dovtedy bol zameraný len na seba.

“Ľudia sú zlí bohovia,” vraví s odstupom času. Aj jeho hudba sa zmenila a dáva si pozor na texty, ktoré spieva. Nachádza v tom aj svoju povinnosť varovať ľudí o realite diabla. Stará sa o mládež a odháňa ich od drog, alkoholu a gangov, na jej výchovu dal už 3 milióny USD, okrem iného aj na vybudovanie Solid Rock Teen Center v Arizone: na obrovskej ploche sa nachádza nahrávacie štúdio, basketbalové ihriská, lezecké steny či koncertné miestnosti.