Zastavme hazard !

1,210
Kultúra života

Milí priatelia, 

máme pre Vás veľký plán ako pomôcť rodinám! Všetci starostovia a primátor iniciovali petíciu Bratislava bez hazardu. Vďaka mizernému zákonu však môžu mestskí poslanci obmedziť hazard, až keď im predložia  petíciu s podpismi 30 %  dospelých obyvateľov mesta.

Množstvo rodín bolo zničených vďaka závislostiam na hazarde. Slováci vložia  do hazardu 2,5 miliardy ročne. Za tie peniaze sa dali postaviť domy pre tridsaťtisíc ľudí. Namiesto toho mnohé rodiny čelia exekúciám pre závislosť na automatoch. 

My sme mali dve možnosti. Buď ich slovne podporiť alebo reálne naozaj pomôcť so zberom. Aliancia za rodinu spolu so spoločenstvom pri Dóme sv. Martina a inými spoločenstvami sa rozhodla pomôcť. 

Čo sme teda robili intenzívne niekoľko mesiacov po referende?

  • Pracovali sme na argumentoch, pripravili leták. 
  • Pripravili systematický zber na stránke www.zastavmehazard.sk. 
  • Získali sme viac ako 1100 dobrovoľníkov, ktorí sa rozhodli vyzbierať svoj vchod. 

A slávime úspech! Po dvoch  mesiacoch máme vyzbieraných 10 % podpisov, viac ako 35.000 podpisov. Je to už teraz najúspešnejšia mestská petícia v Bratislave.

A ideme to doklepnúť. Potrebujeme 30 % podpisov.  Stačí jeden jediný deň a hazard v hlavnom meste môže padnúť. Kedy? V deň volieb, kedy sa na sto miestach nachádza  55 % ľudí. Ak oslovíme každého jedinou vetou, máme to! Keď zachránime Bratislavu, o toľko ľahšie zachránime každé mesto!

Potrebujeme  ešte 800 dobrovoľníkov. Príďte do Bratislavy ako dobrovoľník zbierať podpisy.  Zachránite toto mesto a rodiny pred hazardom. Pomôžete svojim blízkym, ktorí si nevedia pomôcť sami.  Prihláste sa na tomto linku:  http://bratislava.zastavmehazard.sk/dobrovolnik/

Nie je to však len o Bratislave. Môžeme zastaviť hazard aj vo Vašom meste! Ak máte záujem zorganizovať zber 5. marca 2016 vo svojom meste, ozvite sa nám na info@zastavmehazard.sk. Ideme do toho spolu aj v ďalších mestách. Pridajte sa!


S úctou

Anton Chromík

predseda

 

Aliancia za rodinu

Gorkého 15, 811 01 Bratislava

Email: alianciazarodinu@podpisem.sk

bankové spojenie: SLSP a.s., č. ú. 5052725743/0900

IBAN: SK7509000000005052725743 

PS:

Bude to skvelá akcia v Bratislave. Začneme v piatok  benefičným koncertom, pokračujeme službou dobrovoľníka, končíme nočným spoznávaním Bratislavy, ktoré pripravia skauti a špeciálnou prehliadkou Bratislavy, ktorá bude výnimočná aj pre Bratislavčanov v nedeľu. Ubytovanie v škole sa pripravuje.

Toto nie je politická aktivita. Petíciou a zberom podpisov nepodporujeme žiadnu politickú stranu alebo hnutie ani politického kandidáta.  Sme občianski aktivisti a ide nám o len o jedno, aby hazard neničil rodiny a aby sme tu nemali samovraždy gamblerov a okradnutých ľudí kvôli závislým.

Ľudí v Bratislave sme informovali o nebezpečenstve hazardu pre rodiny prostredníctvom 100.000 letákov do domácností. Stálo to 1000 eur a aj vďaka Vašim darom budeme môcť túto faktúru zaplatiť.