Za vyjadrenie názoru o homosexuáloch hrozí Českej poslankyni vylúčenie zo strany

783
Kultúra smrti

V susednom Česku sa v poslednom čase rieši kauza “Nytrovej” , političky za vládnu stranu ČSSD, ktorá si dovolila povedať svoj názor o homosexuáloch. Najnovšie jej hrozí vylúčenie zo strany.

Hon na čarodejnice pokračuje. Poslankyňa Pavlina Nytrová je médiami a politikmi šikanovaná za svoj názor. Dovolila si totiž, poukázať na to , že homosexuálna lobby salámovou metódou navyšuje požiadavky, ktoré budú viesť až k požiadavke znižovaniu veku pre sex s deťmi.

Nytrová poukazovala na to, že keď pred desiatimi rokmi prešiel v Českej republike zákon o registrovanom partnerstve, zaznievalo, že nebude nasledovať žiadna ďalšia požiadavka. Informovali sme o tom tu.

“Homosexuálna lobby sa usiluje pomalými postupnými krokmi ničiť stáročia osvedčený model, fungujúci model rodiny”, vyhlásila Nytrová.

Najnovšie hrozí poslankyni vylúčenie zo strany ČSSD. Miestne združenie ČSSD vo Frýdku-Místku sa začne zaoberať výrokom poslankyne Pavlíny Nytrovej v súvislosti s prerokovaním novely zákona o registrovanom partnerstve, o ktorom  povedala, že “homosexuáli sa budú snažiť realizovať sex s deťmi”, informoval o tom portál idnes.cz.

“Pani Nytrová nemá našu podporu” ,konštatoval šéf frýdecko-místeckých sociálnych demokratov a primátor Frýdku-Místku Michal Pobucký.

Podľa Michala Pobuckého termín zasadania a jednania o Nytrobej výroku ešte nie je známy, pretože väčšina členov strany je na dovolenke. Chcú ale zasadať čím skôr.

Primátor Frýdku-Místku tvrdí, že ak sa člen odkloní od názorovej línie strany, je možné ho vylúčiť.

Nytrová ale uviedla, že sa ospravedlňovať nemieni, pretože nezamieňala pedofilov za homosexuálov. Tvrdila len, že sa homosexuálna lobby salámovou metodou pokúsi presadiť aj sex deťmi tak, ako sa to už dnes deje v západných krajinách.

“Zostanem v ČSSD. Pán premiér so mnou vôbec nehovoril o tom, že by som mala odchádzať zo strany,” povedala Nytrová v rozhovore pre iDNES.cz.

Samuel Gdovin