Záborská versus Flašíková. Keď sa povie sex, jedna počuje dieťa; druhá hneď chce potrat!

1,838
Kultúra smrti

Záborská: Beňová dáva Európskej únii kompetencie, ktoré majú štáty
 
Europoslankyňa Anna Záborská (KDH) rozhodne odmieta kritiku spravodajkyne Európskeho parlamentu (EP) k Správe o situácii v oblasti základných práv v Európskej únii (2010 – 2011) Moniky Flašíkovej-Beňovej (Smer-SD). “Správa je o základných ľudských právach. Pani Flašíková-Beňová vymýšľa nejaké nové základné ľudské práva. Ale ľudské práva predsa nemôžeme meniť podľa sezóny, alebo toho, kto má v EP práve väčšinu,” povedala pre TASR Záborská.
 
“Tejto správe som sa venovala veľmi dlho. Podala som viac ako 20 pozmeňovacích návrhov, všetky v termíne, takže nie na poslednú chvíľu,” reaguje Záborská na tvrdenie Flašíkovej-Beňovej, podľa ktorej na poslednú chvíľu napadla predrokované znenie správy. “Záborská iniciovala v európskych ľudových strán alternatívnu rezolúciu, lebo nesúhlasí s tým, aby súčasťou správy boli aj reprodukčné práva, sexuálne vzdelávanie a aktivity, týkajúce sa plánovaného rodičovstva,” vysvetlila Beňová.
 
Podľa Záborskej si však správa v tejto oblasti privlastňuje kompetencie, ktoré EÚ jednoducho nemá. “Správa propaguje potraty, čo je agenda, ktorá je v zásadnej kompetencii národného štátu. Nie je v kompetencii Európskeho parlamentu, nie je súčasťou základných ľudských práv Európskej únie,” vysvetlila.
 
Prečo sú socialisti takí posadnutí sexom. Hlási vôbec niekto nedostatok “sexuálnych práv?
Podobne sa osobne nikdy nemôže stotožniť so smrťou na požiadanie, eutanáziou, ktorá tiež nie je súčasťou základných ľudských práv. “Sexuálnej orientácii a rodovej identite venovala Flašíková-Beňová vo svojej správe najväčší priestor, celých štrnásť odsekov. Radšej ho mala venovať právam dieťaťa,” kritizuje Záborská správu.
 
Flašíková sa sťažuje, že Záborská je nekonštruktívna, že len “odmieta” jej návrhy. Záborská tvrdí, že mala viacero pripomienok a v niektorých prípadoch, napríklad v otázke formulácie problému chudoby, dokonca požiadala Flašíkovú – Beňovú o ich akceptovanie.
Viaceré formulácie v správe však neprijateľne redukujú podstatu problémov. Na jednej strane sa dožadujú akýchsi sexuálnych práv, na strane druhej obchádzajú starobylé práva, ktoré vybojovala už anglická revolúcia, ako napr. sloboda náboženstva. “Sloboda náboženstva je obmedzená bližšie neurčeným pojmom ako ‘predsudkom motivovaná nenávisť voči menšinám’. Takáto formulácia napomáha obmedzovaniu vyjadrovania nielen kresťanského svetonázoru vo verejnej sfére,” zdôraznila Záborská.