Záborská: Šokujúce hlasovanie o ľudských právach ukázalo pokrytectvo ľavice

1,895
Kultúra smrti

 
"Liberálna ľavica má plné ústa ľudských práv, ale vyberajú si len tie, ktoré sa im hodia," uviedla dnes europoslankyňa Anna Záborská po hlasovaní Rozvojového výboru Európskeho parlamentu. "Šokovalo ma pokrytectvo ľavice, ktorej poslanci zjavne nepovažujú nútené sterilizácie a selektívne potraty detí ženského pohlavia za porušenia ľudských práv," dodala slovenská europoslankyňa.
 
Hlasovanie sa týkalo revízie stratégie EÚ v oblasti ľudských práv. Záborská ako členka Rozvojového výboru (DEVE) predložila niekoľko pozmeňovacích návrhov, ktorých cieľom bolo zahrnúť problém nútených sterilizácií medzi témy dvojstranných rokovaní s Čínou a prijať opatrenia proti nedobrovoľným sterilizáciám a selektívnym potratom detí ženského pohlavia, ktoré sú veľkým problémom v mnohých rozvojových krajinách. Poslanci z liberálno-ľavicového krídla však jej návrhy zamietli.
 
"Zoči-voči takémuto pokrytectvu s obavami čakám, ako dopadne štvrtkové hlasovanie o mojich pozmeňovacích návrhoch k správe o dodržiavaní základných práv v EÚ vo Výbore pre občianske slobody (LIBE). V nich žiadam, aby sa viac pozornosti venovalo občanom, ktorí žijú v extrémnej chudobe, predovšetkým rodinám s deťmi. Títo ľudia totiž často nemajú prístup ani ku svojim základným právam. Osobitne som poprosila pani Flašíkovú Beňovú, aby ako spravodajkyňa podporila moje návrhy, pretože pomoc pre týchto ľudí by mala byť dôležitejšia, než stranícka ideológia," zdôraznila Záborská.