WorldPride 2014: V Toronte Zaplatia daňoví poplatníci

1,602
Kultúra smrti

TORONTO – Mestská rada Toronta pravdepodobne zdvojnásobí finančné prostriedky určené na dúhový pochod Pride Toronto, usporiadateľa svetového dúhového pochodu WorldPride 2014, až do výšky 280 000 dolárov, pričom na to využije peniaze daňových poplatníkov. 

Členka mestskej rady Shelley Carroll sa pre spravodajský portál homosexuálov Xtra vyjadrila, že spomínaná finančná dotácia bude v pripravovanom januárom rozpočte zahrnutá medzi hlavné kultúrne podujatia. 

Počas zasadnutia rozpočtového výboru na začiatku mesiaca nikto nenamietal voči prideleniu ďalších daňových zdrojov svetovému dúhovému pochodu WorldPride, uviedol portál Xtra.

„Ak bude schválený rozpočet, bude schválená aj finančná dotácia,“ vyhlásila Carroll.

Sú to prostriedky, ktoré dostanú okrem 250 000 dolárov vyhradených na verejné služby, ako je polícia, smetiari a čistenie ulíc, ktoré pochod dostáva každý rok. Výkonný riaditeľ dúhového pochodu v Toronte Kevin Beaulieu predpokladá, že rozpočet svetového dúhového pochodu WorldPride bude siahať do výšky okolo 4,5 milióna dolárov.

Podľa členky mestskej rady Kristyn Wong-Tam rada vo všeobecnosti podporuje svetový dúhový pochod WorldPride a jeho snahu o propagáciu homosexuality.

V roku 2009 bola uverejnená informácia, že svetový dúhový pochod WorldPride bude v roku 2014 zorganizovaný v Toronte a nie v Štokholme. Mark Singh, predseda výboru svetového dúhového pochodu v Toronte, nazval umiestnenie podujatia do najobývanejšieho mesta krajiny „príležitosťou poukázať na to, že Kanaďania homosexuálov akceptujú.“

Dúhové pochody sa na celom svete spájajú s otvoreným vystavovaním sexuality vrátane polonahých a nahých ľudí pochodujúcich ulicami, homosexuálov súložiacich na verejnosti a obscénnych tancov.

„Bolo tam veľa ľudí len v bielizni, desiatky v kožených postrojoch a videl som najmenej tucet žien hore bez,“ informoval šéf kanadskej pobočky portálu LifeSiteNews Patrick Craine po tom, čo sa tento rok zúčastnil pochodu za práva homosexuálov Gay Pride v Ottawe. 

Craine pochod zhrnul slovami „veľká, štátom podporovaná oslava perverzného sexu.“

Shelley Fralic, zástankyňa práv homosexuálov a redaktorka denníka Vancouver Sun, tvrdo odpísala dúhový pochod Vancouver Pride 2012 slovami „bola to vulgárna verejná peepshow.“

„Odkedy je takáto nahota úplne normálna vec?“ pýta sa. „A odkedy je takéto správanie sa na verejnosti v poriadku, keď zvyčajne by ste za to skončili na súde?“ 

„Ako je možné, že keď sa muž odhaľuje v parku strčia ho, celkom oprávnene, do basy, ale skupinu chalanov a báb s hompáľajúcimi sa údmi, ktorí poskakujú a šinú sa ulicou Denman Street vnímame ako normálnu zábavu pre celú rodinu?“ dodala nakoniec

Brian Rushfeldt, výkonný riaditeľ kanadského združenia pre ochranu rodiny Canada Family Action Coalition, stručne vyhlásil „nie sú to pochody homosexuálov, ale sex pochody“.

Hnutie za práva homosexuálov síce zdôrazňuje „rôznorodosť“ a „toleranciu“, ale k ľuďom, ktorí homosexuálnu agendu verejne odmietajú až také zhovievavé nie je. Zástancovia homosexuálov minulý rok počas dúhového pochodu v Toronte verbálne napadli istého kresťanského kazateľa, ktorý pokojne evanjelizoval na chodníku, zatiaľ čo polícia sa tomu len prizerala. Neskôr ho obkľúčilo 12 policajtov, ktorí ho prinútili miesto opustiť.

Worldpride 2014 sa uskutoční v týždni, v ktorom sa normálne koná dúhový pochod v Toronte.