Videl som Pána: Svedectvá moslimov, ktorí konvertovali na kresťanskú vieru

2,016
Kultúra života

Naeem Fazal sa narodil a vyrastal v Kuwaite - v moslimskej rodine. Po skončení vojny v Perzskom zálive, spolu s rodinou emigrovali do USA. Tam prišiel prvý krát do styku s kresťanskou vierou.

Ježiš do jeho života vstúpil tajne ešte počas študentských čias:,,V jednu noc som zažil niečo nadprirodzené. V mojej izbe sa zjavil Ježiš. Toto stretnutie navždy zmenilo môj život.Fadal je momentálne pastorom evanjelického megazboru v Severnej Karolíne. Jeho snom je priviesť čo najviac ľudí bližšie k Ježišovi.

Je to neuveriteľné? Áno. Očividne to však nie je to ojedinelý prípad.

Ako Fadal hovorí, „väčšina príbehov o moslimoch, ktorí konvertovali na kresťanstvo, rozprávajú o snoch a zjaveniach inšpirovaných Duchom Svätým. V nich sa Kristus zjavuje vo svojej nadprirodzenosti.

„Tvoj život mám vo svojich rukách

Tu je podrobnejší opis toho, čo podľa Fazalovho tvrdenia, zažil: uprostred noci, pripravený na odpočinok si Fadal zrazu uvedomil prítomnosť diabla v jeho izbe. Diabol si sadol na jeho nohy a zdrapil ho za plecia. V tom sa otvorili dvere a do izby vstúpil druhý diabol.

Vystrašený z útoku diabla, nevedel, čo má robiť. Na pomoc volal niekoho, s kým sa zoznámil len nedávno: Ježiša Krista. V tom momente sa temnota rozplynula.

Neskôr ešte v tú noc, pocítil znova ako ho niekto ťahá za plecia. Tentokrát to však bol samotný Ježiš, ktorý povedal, „Ja som Ježiš. Tvoj život mám vo svojich rukách

Život sa mu odvtedy navždy zmenil.

„Choď a hlásaj moje evanjelium!

Saeed Abedini zažil podobný príbeh.

Narodil sa v zbožnej moslimskej rodine v Iráne. Keď mal však 20 rokov, začal o svojej viere pochybovať. Cítil sa nielen depresívne, ale dokonca vstúpil do radikálnej islamskej skupiny. V nej natrafil na bibliu, ktorú sa rozhodol prečítať celú po prvýkrát.

Raz upostred noci ho zobudil cudzí hlas. „Saeed, zvolal, čoskoro prídem. Choď a hlásaj moje evanjelium!“ Hlas túto vetu zopakoval ešte trikrát a cez okno mu začal prerážať žiarivý lúč. Akonáhle Abedini súhlasil s tým, čo od neho hlas žiadal, svetlo stmavlo a vtedy uvidel akoby cez jeho okno odchádzal Ježiš.

Nasledujúcich pár rokov, Abedini a jeho žena vášnivo hlásali v Iráne evanjelium. Rozhodli sa vlastnoručne postaviť 100 kostolov v 30-tich rôznych mestách tejto moslimskej krajiny. Kvôli konvertovaniu bol na niekoľko rokov neskôr uväznený. Oslobodili ho len nedávno, v januári tohto roku.

Boh dokáže divy

Existuje omnoho viac podobných príbehov. Aký je na to názor z pohľadu kresťanstva?

Nedokážem to vysvetliť, povedal evanjelický líder Franklin Graham na stretnutí pastorov v roku 2014. Dokonca sa o to ani neusilujem. Jednoducho sa to deje. V tejto časti sveta Boh úspešne koná svoje dielo.

Katolícka cirkev učí, že zázraky, ako aj tajuplné zjavenia existujú. V skutočnosti, väčšina z najväčších katolíckych svätcov boli práve mystici. Či je konkrétne údajné mystické stretnutie legitímne, je v jednotlivých prípadoch ťažké určiť. Cirkev niekedy zázračné tvrdenia vyšetruje. Väčšinou je to len v prípade, že je dané tvrdenie nejasné. Naopak, v prípade, že takéto zjavenia ľudí približujú k Bohu, vyšetrovanie ide bokom.

Nech už máte na to akýkoľvek názor, všetky tieto príbehy by nám mali pripomenúť jednu životne dôležitú skutočnosť:  Pánove evanjelium by sme mali hlásať všetkým – aj moslimom.

Ježiš nám pripravuje cestu možno práve skrz tieto zjavenia.