Verí Ježiš v obmedzenie imigrácie a v bezpečnosť hraníc? Samozrejme!

1,366
Milko Kostovič
Kultúra života

Foto - steny obklopujúce Vatikán dal vybudovať Lev IV. ako ochranu pred moslimskými pirátmi.

Počuli sme nekonečné frázy mediálnych osôb, ktoré strávili svoju celú žurnalistickú kariéru otvoreným nepriateľstvom voči kresťanstvu, a teraz náhle poučujú o tom, aké je nekresťanské stavať steny a obmedzovať imigráciu do Spojených štátov (pre naše podmienky si predstavme že sa to týka EÚ - editor). Dôvodom má byť, že to nie je niečo, čo by urobil Ježiš! On sám bol utečenec! Ako sa môžete nazývať kresťanom a neveríte v to, že každý môže vojsť dnu? To by urobil Ježiš!

Teraz vieme, že ľudia ktorí takto myslia a hovoria, sa mýlia. Keď Ježiš prišiel na svet, neprišiel ako utečenec. Prišiel ako právoplatný kráľ so zámerom vziať si späť, čo mu bolo ukradnuté kniežaťom temnoty. Keď ho ako dieťa rodičia vzali do Egypta, nešli ako utečenci, ale ako vyhnanci, ktorí sa vracali do svojej vlasti, akonáhle to šlo. Keď ho rodičia vzali do Betlehema, nešli ako utečenci, šli ako tvrdo pracujúci daňoví poplatníci, ktorí si plnili svoju občiansku povinnosť. 

Z Biblie vieme, že existuje legitímne miesto pre steny, pre fyzické bariéry určené na ochranu. Boh poslal Nemehiáša do Jeruzalemu, aby vybudoval múry okolo mesta, ktoré ho mali ochrániť pred zloduchmi. Vieme, že imigračné zákazy sú za správnych okolností vhodné, ako keď Boh natrvalo zakázal imigráciu zo susedných krajín Ammon a Moáb z dôvodu ich historického a nezmieriteľného nepriateľstva voči Izraelu.  

No my vieme, že budovanie stien a využívanie imigračných obmedzení sú legitímne nástroje, pretože Ježiš ich použije vo svojom vlastnom kráľovstve. 

(Vďačím môjmu dobrému priateľovi Jeffovi Reedovi za túto myšlienku, ale neviňte ho z toho čo nasleduje a čo sa vám nepáči. Ja som za to zodpovedný.)

Písmo sväté nám hovorí, že večné mesto jeho prichádzajúceho kráľovstva "...Malo veľké a vysoké hradby. Malo dvanásť brán..." (Zjavenie 21:12), ktorú každú bránil anjel, aby neohlásení votrelci nemohli vstúpiť dnu.   
Identifikačné doklady budú starostlivo preskúmané pred tým, než ktokoľvek bude môcť vstúpiť dnu cez jedny z veľkých krásnych dverí, ktoré sú postavené v stene, ktorá obklopuje mesto. V Jánovom zjavení: "...otvorili sa knihy," a "ak sa našiel niekto, kto nebol zapísaný v knihe života" nielenže nebol vpustený, ale "bol hodený do ohnivého jazera" (Zjavenie 20:12, 15). Hovorte o starostlivej kontrole a deportácii. 

Iba tým, ktorí si "očistia rúcho" v preliatej krvi Krista bude umožnené aby "vošli bránami do mesta" (Zjavenie 22:14). Tí, ktorí odmietnu prijať hodnoty večného mesta, ostanú za jeho stenami. "Von zostanú psi, traviči, smilníci, vrahovia, modloslužobníci, všetci milovníci a páchatelia lží" (Zjavenie, 22:15). Inými slovami, kultúrne asimilácie by nemali byť umožnené niekomu, kto túži získať miesto v prichádzajúcom kráľovstve.

Imigračné kontroly budú tvrdé a deportácie budú nariadené voči tým bez pravej dokumentácie. Kráľ zatkne tých, ktorí sa pokúsia vkradnúť dnu a budú sa vydávať za občanov, ktorými nie sú a riekne im: "Odíďte odo mňa, páchatelia neprávosti!" (Matúš 7:23) 

Ako by tzv. imigranti dostali svoje mená do tohto zoznamu, do tejto knihy života, a boli by tak prijatý skrz brány v ten deň? Ako by dostali víza, ak chcete, ktoré by ich oprávňovali k vstupu do Božieho kráľovstva?

"Ver v Pána Ježiša a budeš spasený ty a tvoj dom" (Skutky 16:31). Bude sa treba zrieknuť všetkej dovtedajšej oddanosti (k iným) a Ježiš musí byť uznaný ako nový vládca. Nemôžu ho prijať len ako Spasiteľa, ale aj ako Pána. Akonáhle sa tak stane, získajú občianstvo, pečiatku na pase a budú privítaní v ich novom kráľovstve. Tento proces občianstva je otvorený každému na svete, kdekoľvek a kedykoľvek. 

My máme imigračné dokumenty môjho pradeda zavesené na stene našej obývačky. Keď sa chcel stať občanom Spojených štátov, bolo nutné, aby sa "navždy vzdal oddanosti a vernosti voči komukoľvek, zahraničnému princovi, potentátovi, štátu, akejkoľvek suverenite a najmä ruskému cárovi, čo bol môj prípad." Potom bol povinný deklarovať svoju novú oddanosť novému zdroju najvyššej politickej moci, ústave Spojených štátov.    

Svetský proces získania občianstva Spojených štátov je podobenstvom, odrazom, tieňom procesu získania občianstva vo večnom kráľovstve. Možno to presne takto Boh myslel a "zahaľujeme tento obraz" keď robíme hlúpe zmeny v dobrej imigračnej politike. Aby bolo jasné, je to len tieň, pretože večné kráľovstvo je perfektné a Amerika taká nie je.   

V prichádzajúcom kráľovstve je potrebná dokumentácia, prísaha vernosti, hranice sú strážené a votrelci sú vyhostení. Ak takto Kristus vládne vo svojom nebeskom kráľovstve, tak potom aj pozemské kráľovstvá môžu byť riadené rovnakým spôsobom.

Verí Ježiš v obmedzenie imigrácie a bezpečnosti hraníc? Samozrejme. A ak áno, tak je ok pre Spojené štáty veriť v nich tiež. 

A konečné poučenie pre čitateľov tohto stĺpčeka je: buďte si istý, že máte víza vo svojej ruke, pretože nikto nevie, kedy príde deň poslednej migrácie.

 

Nájdi nás na FB: ZA KRESTANSKE SLOVENSKO. Čo si myslíte o téme? Napíšte nám do FB komentov.