Vatikán menoval pro-gay o. Jamesa Martina ako komunikačného konzultanta

2,166
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Vatikán si vybral prominentného LGBT agendu pretláčajúceho jezuitského kňaza na miesto poradcu pre svoj komunikačný úrad.

Zvoleným kňazom je otec James Martin, progresívny jezuita, ktorý je nezávislým editorom časopisu America. Jeho nová kniha má názov: Budovanie mostu: Ako môže Katolícka cirkev a LGBT komunita vstúpiť do vzťahu rešpektu, súcitu a citlivosti.

V nej Martin tvrdí, že zamestnanci Cirkvi by nemali byť vylúčení, keď idú proti cirkevnému učeniu prostredníctvom podporovania homosexuálnych aktov či otvoreného hlásenia sa k homosexualite, pretože "takéto prepúštania selektívne mieria na LGBT ľudí." Tiež hovorí, že "cirkevní predstavitelia by mali LGBT ľudí oslovovať rovnakými pojmami, ktorými nazývajú seba."

Niekoľkí kardináli, menovaní pápežom Františkom, podporili túto knihu spolu s krajne ľavicovou rádovou sestrou, disidentkou Jeannine Gramick, ktorá povedala, že kniha "ukazuje, ako sa ruženec a dúhová vlajka môžu pokojne navzájom stretnúť." 

Kongregácia pre náuku viery zakázala sestre Gramick "akúkoľvek pastoračnú činnosť, zahŕňajúcu homosexuálne osoby."

V roku 2016, Martin prijal ocenenie od New Ways Ministry, pro-gay skupiny, ktorá bola odsúdená Kongregáciou pre náuku viery a Americkými katolíckymi biskupmi. New Ways Ministry seba opisuje ako: "gay pozitívne duchovenstvo obhajoby a spravodlivosti pre lesbičky, gayov, bisexuálov a transrodových ľudí (LGBT) z radov katolíkov, a tiež zmierenia v rámci väčších kresťanských a občianskych komunít." Súčasťou jej poslania je "identifikovať a bojovať proti osobnej a štrukturálnej homofóbii," a "pracovať na zmenách v postojoch a podporovať akceptovanie LGBT ľudí ako riadnych a rovných členov Cirkvi a spoločnosti." 

Počas svojej reči ku gay aktivistom na udalosti organizovanej New Ways Ministry, otec Martin povedal, že Cirkev by mala prijať "zvláštne dary" homosexuality, pochválil 17 ročného za verejné prihlásenie sa ku svojej homosexualite počas exercície, a prirovnal sexuálnu náklonnosť k rase a veku. Ďalej povedal, že Cirkev by mala "pochovať" svoje reči o "objektívne neusporiadanej" povahe homosexuálnych sklonov a aktov.

Jazyk katechizmu je "zbytočne krutý" a "zbytočne ubližuje," tvrdil, pretože hovorí, "že jedna z najhlbších častí osoby - časť, ktorá dáva a prijíma lásku - je v sebe neusporiadaná."  

Mnohí katolíci, ktorí cítia príťažlivosť k rovnakému pohlaviu, no nasledujú učenie Cirkvi, nesúhlasia s Martinom a s týmto redukcionistickým prístupom

Potom čo prezident Trump odvolal Obamov transrodový WC zákon, Martin zverejnil na Twitteri príspevok k svojim 100000 fanúšikom o tom, že podporuje využívanie dievčenských WC chlapcami a naopak. 

Martin povedal pre časopis America, že "veľmi rád slúži Cirkvi týmto novým spôsobom," a že o správe sa dozvedel cez Twitter.

Vatikánsky sekretariát pre komunikáciu, úrad pre ktorý bude otec Martin pracovať, spravuje pápežov oficiálny Twitter účet, vatikánske rádio a TV, a internetové stránky Svätej stolice.  

Michael Warsaw, predseda predstavenstva EWTN, bol menovaný ako poradca Sekretariátu pre komunikáciu. Podobne bol menovaný ďalší jezuitský a dominikánsky kňaz, niekoľko ďalších kňazov a fakulta Pápežskej univerzity. 

Dr. Dino Cataldo Dell'Accio, vedúci ICT audítor pri OSN, bude tiež poradcom Vatikánskeho komunikačného úradu. 

 


Nájdi nás na FB: ZA KRESTANSKE SLOVENSKO. Rád slúži... tiež vám to niekoho pripomína :) ? Napíšte nám do FB komentov.