Valencia sa rozhodla CHRÁNIŤ NENARODENÉ DETI

3,490
Kultúra života

ŠPANIELSKO, Madrid, júl 2010 (LifeSiteNews.com)  - V španielskom regióne Valencia sa bude vyžadovať, aby sa ženy pred rozhodnutím interupcie dozvedeli čo najviac o vývoji plodu a o potrate. Uviedol to španielsky denník El Pais.

Matky, ktoré chcú ukončiť život nenarodeného dieťaťa, budú musieť prijímať písomné informácie o interrupcii. Budú tiež dostávať etické poradenstvo, ktoré bude obsahovať videá, fotky z potratov, a dokonca 3D sonografické obrazy o vývoji plodu. Informovala o tom hovorkyňa vlády.

Valenciu vedie ľudová strana, ktorá je hlavnou opozičnou stranou v Španielsku. Socialisticky kabinet Zapatera, ktorý v súčasnosti riadi španielsku exekutívu, s programom nesúhlasí.

Isabel Martinezová, Zapaterova generálna tajomníčka pre politickú rovnosť, označila opatrenia za "donucovacie". Upozorňila, že bude sledovať realizáciu nariadenia. Generálny tajomník španielskeho zdravotníctva José Martínez Olmos dokonca hrozí súdnym napadnutím zákona.

Španielsky parlament nedávno schválil nový zákon o potratoch, ktorý na požiadanie dovoľuje usmrtenie plodu počas prvých štrnástich týždňov tehotenstva. Umožňuje potrat aj maloletým dievčatám a to proti vôli svojich rodičov. Zákon napadli na Ústavnom súde a istý španielsky biskup otvorene vyzýva veriacich, aby sa voči takémuto zákonu bránili.

Matthew Cullinan Hoffman