V USA prešlo ďalšie dôležité opatrenie na ochranu života nenarodených detí a Biely dom bude mať silné zastúpenie na Pochode za život

2,124
Kultúra života

Svet sa nestíha čudovať. Americká snemovňa reprezentantov schválila v utorok ďalšie opatrenie na ochranu života v USA – návrh zákona, ktorým sa natrvalo vylučuje, aby sa peniaze z daní Američanov používali na potratové organizácie na celom svete!

Takže americký prezident Donald Trump, ktorý to v pondelok zakázal exekutívnym príkazom, to už nebude musieť každý rok znova podpisovať. Toto opatrenie pro-life viacerí republikánski prezidenti stále znova podpisovali a podľa odhadu Inštitútu Charlotty Lozierovej sa tak od r. 1976 zachránilo vyše 2 miliónov ľudských životov. Donald Trump mimochodom hneď po podpise dekrétu oznámil, že návrh zákona podpíše.

V utorok sa takisto objavila správa, že Biely dom bude na veľkom „Pochode za život“ v piatok vo Washingtone D.C. silne zastúpený: „Myslím, že nie je tajomstvom, že prezident nastúpil ako pro-life prezident.“ Na „Pochod za život“ očakávajú desaťtisíce účastníkov. Hovorca Sean Spicer oznámil, že Trump bude jasne stáť na strane ochrancov života. Priamo sa zrejme nezúčastní, no možný je pozdrav či telefonát.

 

Určite sa však na pochode zúčastní Kellyanne Conwayová a aj tam prehovorí. Conwayová je jednou z najdôležitejších spolupracovníčok Trumpa. Na pochode sa zúčastnia aj početní biskupi. Kardinál Timothy Dolan, newyorský arcibiskup bude mať príhovor. Aktívny bol aj pri inaugurácii Trumpa čítaním zo Svätého písma.