V Paríži sa otvára prvá "mešita" pre gejov

1,655
Kultúra smrti

 
Zriaďovateľ mešity tají jej adresu pred verejnosťou kvôli vyhrážkam. Záujemcom ju oznamuje individuálne.
 
PARÍŽ. Prvú európsku modlitebňu pre vyznávačov islamu, ktorá je otvorená aj homosexuálom, sprístupnili na jednom z parížskych predmestí, informovala dnes spravodajská rozhlasová stanica France Info.
 
Miestnosť s plochou necelých desať metrov štvorcových predstavuje akúsi "radikálnu minimešitu", v ktorej privítajú aj homosexuálne, transsexuálne alebo feministicky orientovaných moslimov.
 
Zariadenie je výsledkom iniciatívy francúzskeho občana alžírskeho pôvodu Ludovica-Mohameda Zaheda (35).
Podľa vlastných slov nezriadil minimešitu pre seba, ale pre tých, ktorí sa necítia dobre v tradičných modlitebniach a ktorí sa v tomto zariadení nebudú musieť obávať straty vlastnej identity.
 
Podobné mešity, ktorých podstatou je, že muži a ženy, ale aj hetero- a homosexuáli sa môžu modliť spoločne, jestvujú už v USA, Kanade i Juhoafrickej republike, na európskom kontinente ide však o prvé zariadenie svojho druhu.
 
Zriaďovateľ predbežne tají pred širokou verejnosťou presnú adresu minimešity po skúsenosti s vyhrážkami, ktorým čelil po zverejnení projektu na jednej zo sociálnych sietí. Záujemcom tak adresu oznamuje individuálne.