IS v Iraku ukrižoval mnohých kresťanov

1,409
Kultúra smrti

V júni komisia OSN vyhlásila, že IS spáchal genocídu na jezídoch. O kresťanoch vo vyhlásení reč nebola!

Teroristická organizácia „Islamský štát“ (IS) v minulých dvoch rokoch ukrižovala pre vieru mnohých kresťanov. Informovali o tom príbuzní a svedkovia evangelikálnu americkú organizáciu „Alliance Defending Freedom“ (Aliancia na obhajobu slobody/ADF) v jordánskom Ammane.

Kresťanka menom Marijam tak stratila svojho brata. Teroristi vpadli do jeho domu v Mosule a hrozili mu:

„Ukrižujeme ťa ako tvojho psa Ježiša Krista. Ak Ježiša tak veľmi miluješ, tak aj ako Ježiš zomrieš.“

Potom ho päť hodín pred očami jeho ženy a detí mučili. Potom ho rukami priklincovali na dosku a zodvihli na kríž. Potom ho popravili strelením do hlavy. Manželka a deti ušli do Európy a sú stále traumatizované.

Iný príbuzný, Esam, rozprával, že jeho švagor v Karakoši – najväčšom kresťanskom meste Iraku – bol tiež ukrižovaný. Teroristi mu povedali: „Ak Ježiša tak veľmi miluješ, tak aj zomrieš ako Ježiš.“

Zavesený dolu hlavou za nohy

Karlus, 29-ročný kresťan z obce Batnaya pri Mosule, opisoval ako ho v r. 2014 vyše sedem týždňov mučili. Vedome vtedy zostal doma, aby sa staral o postihnutého otca. Bojovníci IS vtrhli do domu a zajali ho. Zbili ho do krvi a do rán mu sypali soľ. Potom ho zavesili za nohy dolu hlavou a sexuálne zneužili. Neskôr sa mu podarilo ujsť a požiadať o azyl v Jordánsku.

Organizácia ADF prípady zdokumentovala a predložila ich OSN. Chcela by dosiahnuť, aby sa kruté zločiny na kresťanoch uznali ako genocída. V júni nezávislá komisia OSN vyhlásila, že IS spáchal genocídu na jezídoch . o kresťanoch vo vyhlásení reč nebola!

ADF založili v r. 1994 evangelikálni kresťania v USA. Sídlo má v Scottsdale (štát Arizona) a na celom svete sa zasadzuje za právo ľudí náboženstvo slobodne praktizovať. Angažuje sa aj za ochranu manželstva a rodiny.