V Bulharsku vychádza na každé dva pôrody jeden potrat

1,191
Kultúra smrti

Dr. Randall K. O’Bannon, riaditeľ pre oblasť vzdelávania v rámci organizácie NRLC (Národné právo na život), dôkladne objasnil najnovšie štatistiky týkajúce sa potratov, ktoré vypracovali Centrá pre prevenciu a kontrolu chorôb. Takisto vysvetlil, čo tieto údaje v skutočnosti znamenajú („Centrá pre prevenciu a kontrolu chorôb zaznamenali vo svojej správe za rok 2010 pokles potratov; počet a pomer potratov klesol“).

Zástancovia pro-life neprestanú bojovať, kým sa potraty úplne nezastavia. Údaje zaznamenané Centrami pre prevenciu a kontrolu chorôb za rok 2010 sú totiž stále poburujúce. Aj napriek tomu však „počet potratov v krajine skutočne klesá, pravdepodobne dokonca dosť výrazne,“ píše Dr. O’Bannon. „V poslednej správe môžeme vidieť pokles o 3,1 % oproti výsledkom za rok 2009, a dokonca už vtedy bol zaznamenaný pokles o 4,6 % oproti roku 2008. Ak sú tieto údaje presné, sú to veľmi, veľmi dobré správy!“

Nad týmito povzbudivými slovami som sa zamyslel, keď som čítal krátky a odrádzajúci novinový článok o Bulharsku. Vedel som totiž, že Bulharsko je jednou z krajín, v ktorých je najvyššie percento potratov. 

Čo som však nevedel, bol fakt, že v roku 2012 tam na každé dva pôrody vychádzal jeden potrat. Je to vraj dvojnásobok priemeru Európskej Únie, aj keď počty za rok 2012 údajne „klesli“. (V článku neboli uvedené údaje za rok 2011, ani za iné predošlé roky.)

V tomto článku sa takisto píše, že „každý desiaty potrat podstúpi osoba mladšia ako 19 rokov.“

Symbolom toho, ako hlboko sú potraty zakorenené, je fakt, že štatistika „jeden potrat na každé dva pôrody“ pochádza z ročnej správy, ktorá sa zaoberá zdravím [!] bulharských občanov.