Víťazstvá pre rodinu a život na pôde OSN v roku 2015

1,230
Kultúra života

Čoskoro sa ukáže, že rok, ktorý práve skončil, bol pre OSN významný. Zavŕšili sa dve veľmi očakávané dohody: jedna o rozvoji a ďalšia o klíme. Pre obhajcov života a rodiny boli obe výhrou, aj keď nie úplne. Prinášame svoj zoznam najlepších momentov roka 2015.

1. Nové rozvojové ciele OSN odmietli právo na potrat a práva LGBT

Najdôležitejšia dohoda OSN o rozvojovej politike za posledných 20 rokov opäť vyšachovala právo na potrat. Potratové skupiny viac než päť rokov žiadali, aby sa do Cieľov trvalo udržateľného rozvoja dostalo právo na potrat. Opäť ich však zastavili oveľa skôr než si priali. Dnes je voči potratovému jazyku v OSN ešte väčšia rezervovanosť než predtým. Celá 54-členná africká skupina vyhlásila, že žiadny jazyk OSN o „sexuálnom a reprodukčnom zdraví“ alebo o „reprodukčných právach“ by sa nemali použiť na podporu práva na potrat, ani by ho nemali predpokladať. Navyše boli jasne odmietnuté aj takzvané homosexuálne práva. A vynechaná bola aj komplexná sexuálna výchova.

2. Historická dohoda o klíme úplne odignorovala populačné otázky

Spomínate si na dobu, keď strach o životné prostredie okamžite spustí obavy z preľudnenia? Spomínate si ako potom nasledovali agresívne požiadavky po potratoch a antikoncepcii, či už dobrovoľnej alebo nie? Tá doba je už za nami. Tak sa aspoň zdá z tohtoročnej parížskej dohody OSN o životnom prostredí, ktorá je asi najdôležitejšou dohodou, aká sa v tejto oblasti dosiahla. Slovo „populácia“ sa dokonca v dohode neobjavuje ani raz. Dokonca aj demografi OSN sa zasadili za to, aby sa v Paríži vôbec nerobil z populácie problém. Zdá sa, že napokon súhlasia s tým, čo tvrdí katolícka cirkev OSN už viac než 50 rokov. Radikálni enviromentalisti boli od zlosti bez seba.

3. Rada pre ľudské práva prijala druhú Rezolúciu OSN o rodine

Väčšinou majú zástancovia života a rodiny pocit, že sa musia v OSN brániť. Väčšina výhier v prospech života a rodiny, ktoré sa odohrajú v OSN má defenzívny charakter. V tomto roku došlo k výraznému rozvoju ofenzívy. Rezolúcia OSN o rodine zo strany ženevskej Rady pre ľudské práva opäť uznala rodinu za „prirodzenú a základnú jednotku spoločnosti“ tak, ako to urobila Všeobecná deklarácia ľudských práv. Znovu potvrdila aj to, že rodina je „prirodzeným prostredím pre rast a blahobyt detí“, čím opakuje výraz z Dohovoru o právach dieťaťa. Rezolúcia tiež uznáva „rodinu“ ako predmet ľudských práv. LGBT skupiny zúria. Z celkom pochopiteľných dôvodov nemôžu vystáť, keď sa pri zmienke o rodine uvádza slovo „prirodzená“.

4. Valné zhromaždenie OSN sa bráni proti sexuálnej ľavici

Tohoročné Valné zhromaždenie OSN bolo za poslednú dobu spoločensky najkonzervatívnejším. Sexuálna ľavica sa roky hádala s delegátmi na Valnom zhromaždení, pretože krajiny nevyhnutne považujú ich návrhy za odporné a nevhodné. No s pomocou vplyvných priateľov v Európe a v USA sa sexuálnym revolucionárom vždy podarilo dosiahnuť isté výhry v normatíve, hoci aj menšie. Tento rok im odopreli akýkoľvek pokrok. V skutočnosti vrátili späť vyjadrenia, ktoré obsahovali výrazy „sexuálneho a reprodukčného zdravia“ a v kľúčových rezolúciách odmietli nové odkazy na reprodukčné práva. Zo všetkých rezolúcii sa vyškrtli témy sexuálnej orientácie a rodovej identity, čo bolo jasnou porážkou homosexuálnych nátlakových skupín. Vyčerpávajúca sexuálna výchova bola taká kontroverzná, že aj Európania sa rozhodli, že ju postupne obmedzia.

5. Lila Rose šokovala OSN

Lila Rose otriasla nabitou sálou pro-life študentov na každoročnej Komisii OSN pre postavenie žien, čo je najväčšie zhromaždenie pro-potratových feministiek na svete. Štyristo mladých študentov nadšene aplaudovalo Lile Rose potom, čo v mene USA požiadala o odpustenie za to, že USA vyviezlo kultúru smrti do zvyšku sveta. Toto podujatie sponzorovala organizácia C-FamSvätá stolica. Takáto podpora života v sídle OSN bola ohromujúca.