Univerzita zvažuje stiahnutie fotografií absolventov,ktorí sú proti homosexuálnemu „manželstvu“

1,585
Kultúra smrti

LONDÝN, Veľká Británia, 27. februára 2015 (LifeSiteNews.com) – Londýnska Kráľovská Univerzita (King's College in London) zvažuje požiadavky homosexuálnych aktivistov, aby portrét absoloventa lorda Careyho, bývalého arcibiskupa z Canterbury, sňala z výstavy známych bývalých študentov vo svojej hlavnej budove, pretože je proti „manželstvu“ osôb rovnakého pohlavia.

Lord Carey je verejne známy tým, že hovorí, že homosexuálne vzťahy by sa nemali klásť „na rovnakú úroveň“ ako heterosexuálne zväzky a že redefinícia manželstva by bola „útokom na samotnú štruktúru spoločnosti“.

Študentská únia Londýnskej Kráľovskej Univerzity vydala vyhlásenie, ktoré hovorí, že poznámky lorda Careyho ich urazili. Uviedli, že názory bývalého arcibiskupsa sú „zastaralé, škodlivé a urážlivé“.

Colin Hart, vedúci kampane britskej Koalície za manželstvo, povedal: „Pokus o vymazanie Lorda Careyho zo zoznamu významných absolventov Kráľovskej Univerzity kvôli jeho podpore tradičného manželstva zaváňa najdesivejšou formou cenzúry.“

Lord Carey poznamenal, že sa nestará o to, či jeho portrét „vykúka zo steny na Strande [názov ulice, na ktorej je Kráľovská univerzita i názov jej areálu, pozn. prekladateľa]“, ale znepokojujú ho obmedzenia slobody prejavu na škole.

Som členom Kráľovskej Univerzity a to je pre mňa dôležitejšie ako vykúkať zo steny na Strande. Mojou najväčšou starosťou je to, čo to hovorí o stave slobody prejavu na univerzitách, najmä v období, kedy je vystavená výnimočne silným útokom,“ povedal pre Christian Today.

Hovorca Londýnskej Kráľovskej univerzity sa po vyhlásení o zámere školy len otočil dookola a povedal: „Je pravdepodobné, že navrhovaná prestavba areálu Strand musí byť najprv schválená. To bude vyžadovať preskúmanie jeho okien. Vo vhodnom čase budeme potom zvažovať rôzne pohľady našich študentov, zamestnancov a absolventov.“