Ukrajinské dobrovoľnícke jednotky znásilňovali maloleté dievčatá. Všetko pritom nahrávali na mobil

1,701
Kultúra smrti

Mobilné telefóny zadržaných členov dobrovoľníckej jednotky Tornádo, sú dôkazom mnohopočetných znásilnení na východe Ukrajiny, ktoré uskutočnili členovia tejto ozbrojenej skupiny.

„Tornádo“ je názov dobrovoľníckej jednotky, ktorá bojovala na východe Ukrajiny na strane Kyjeva. Po tom, čo unikli údaje a videá z ich mobilov, môžeme členov tejto jednotky považovať za zločincov.

„Keď boli velitelia jednotky Tornádo zadržaní, boli im zhabané aj mobilné telefóny. Po preskúmaní obsahu boli objavené desivé zábery množstva sexuálnych orgií a znásilnení,“ uviedol jeden zo svedkov pre ukrajinský portál 112.

„Boli tam aj deti. Matky boli nútené súložiť s členmi tejto jednotky pod hrozbou usmrtenia ich detí.“

„Nie sú to ľudia, sú to zvieratá. Znásilňovali aj maloleté dievčatá,“ povedala vo videu Taťjana Chronovolová, známa ukrajinská novinárka, ktorá bola lídrom protestov na Majdane. V súčasnosti je členkou strany Národny front.

Ukrajinský prokurátor už oznámil zatknutie niektorých členov. Osem bojovníkov jednotky Tornádo bolo zadržaných v polovici júna. Boli obvinení z únosu a mučenia miestnych obyvateľov, z rabovania, či dokonca zo znásilnenia muža na predmestí mesta Lisichansk, ktoré sa nachádza na juhovýchode regiónu Luhansk.

Vyšetrovanie ukázalo, že vojaci zriadili mučiareň v suteréne v jednej zo školských budov.

Jednotka Tornádo bola založená v októbri 2014, ako súčasť ukrajinského ministerstva vnútra. No neskôr bol celý prápor, do ktorého jednotka patrila, rozpustený, z dôvodu systematického rabovania v mestách.

Tieto zvrátenosti spáchané nacionalistickými jednotkami na Ukrajine, boli zdokumentované medzinárodnými skupinami pre ľudské práva. OSN takisto tieto činy odsúdila.