Učiteľka zakázala študentom nosiť kríže na krku, lebo je to „symbol gangu“. V triede propaguje LGBT agendu

1,785
Kultúra smrti

Organizácia Liberty Counsel zaslala sťažnosť štátnej škole v Hillsborough County na Floride, v ktorej uvádza, že lesbická učiteľka údajne zakázala viacerým študentom nosiť kríže a premenila triedu na intolerantnú, pro-LGBTQ propagandistickú zónu.

Učiteľka matematiky Lora Jane Riedas na Strednej škole Riverview v Tampe označila zošity študentov LGBT “dúhovými nálepkami” a dekorovala triedu výzdobou, ktorá “zjavne propaguje pro-LGBT agendu” uvádzajú právnici z Liberty Counsel Richard Mast a Mary McAlister. Organizácia Liberty Counsel sa zaoberá obranou kresťanskej viery.

“Dajte si dole retiazku,” údajne povedala Riedas jednej študentke, ktorá na nej mala krížik. Keď sa táto študentka opýtala prečo, Riedas odmietla vysvetlenie a uviedla: “Je to neúctivé, musíš si to dať dolu,” uvádza študentka, klientka Liberty Counsel (LC).

“Naša klientka nemala v úmysle byť neúctivá, tak si ho dala dolu, ale cítila sa zle, pretože sa cítila nútená zaprieť svoju vieru,” píše sa v sťažnosti. “Všetci naši klienti sa teraz boja otvorene nosiť retiazky s krížikom v (učiteľkinej) triede.”

Riedas zakázala nosiť kresťanské symboly vo svojej triede minimálne trom študentom tvrdiac, že sú to “symboly gangu” uvádza tlačová správa Liberty Counsel. Jeden z týchto malých krížikov, ktorý mala deviatačka, mal menej ako 2,5 cm.

“Riedas požadovala od študentky, aby prestala nosiť svoju retiazku a falošne ju niekoľkokrát obvinila zo “zlého správania” po tom, čo študentka odstránila LGBT dúhovú nálepku zo svojho zošita,” uvádza LC.

V sťažnosti sa ďalej uvádza, že ak sa naďalej budú porušovať práva študentov zo strany učiteľky, podajú trestné oznámenie.

Podľa LC sa Riedasovej lesbická partnerka, ktorá je tiež učiteľkou v škole Riverview, počas duchovného týždňa školy prezliekla za rádovú sestru a dala si “retiazku s krížom,” ktorý pozostával z lebiek. Na svojom účte na Twitteri potom uviedla, že chcela “vzbudzovať hrôzu.”

Riedas sa hlási k GLSEN inštitútu, ktorý propaguje akceptáciu homosexuality, bisexuality a transgenderizmu v školách a je sponzorom “Dňa ticha” na školách v Amerike, ktorý organizujú LGBTQ aktivisti.