Učiteľ na odovzdávaní divadelných cien dal tínedžerom sexuálne hračky

1,838
Kultúra smrti

BELLINGHAM - List rodičov pre KOMO News vo Washingtone viedol k ospravedlneniu učiteľa po slávnostnom odovzdávaní cien v Bellinghamskej divadelnej strednej škole, ktoré skĺzlo do vulgárnosti a niečoho, čo nemenovaná matka nazvala „svinstvom“.

Podľa matky, ktorá požiadala o anonymitu, aby tak chránila svoju 17-ročnú dcéru, Teri Grimes, učiteľ, ktorý ide na dôchodok, dal sexuálne hračky tínedžerskému chlapcovi, ktorý vyhral titul „najnadržanejší samec“ a tie isté hračky dievčaťu, ktorá vyhrala ako „najsexy dievča“.

Ale to, čo bolo pre matku, ktorá na odovzdávanie cien prišla so svojou staršou dcérou, poslednou kvapkou, bola práve anti-katolícka narážka.

Sedela som tam v šoku s otvorenými ústami. Poslednou kvapkou bolo, keď učiteľ na pódiu povedal vtip o tom, ako sú učiteľ, právnik a kňaz v lietadle. Lietadlo padá a učiteľ hovorí: „Musíme zachrániť deti!“ Právnik na to: „J**** deti!“ a kňaz hovorí: „Óooo... Máme na to ešte čas ???“ napísala matka podľa KOMO News.

Grimes sa vo vyhlásení ospravedlnil. „Hlboko sa ospravedlňujem za niektoré veľmi nevhodné komentáre a činy vykonané počas záverečného slávnostného odovzdávania cien našich študentov divadla,“ napísal. „Neodzrkadľovalo to našich študentov, na ktorých sme na našej škole veľmi hrdí a ktorí jeden druhého rešpektujú. Veľká časť večera bola úžasnou oslavou ich práce. Avšak ako učiteľ a vedúci klubu, beriem za to plnú zodpovednosť a je mi to nesmierne ľúto.“

KOMO News hovorí, že riaditeľ školy sa stretol so študentmi a Grimsom, kde si vyjadrili „úprimné ospravedlnenie a ľútosť“. Hovorca školského obvodu odmietol incident pre LifeSiteNews komentovať s tým, že okres ešte stále incident vyšetruje.

LifeSiteNews sa opýtalo hovorcu, aký druh nápravného opatrenia by bolo možné vzniesť voči Grimsovi, ktorý odchádza do dôchodku na konci aktuálneho školského roka, čo je približne o dva týždne.

Matka, ktorej sťažnosť viedla ku školskému prešetrovaniu, sa vyjadrila, že je spokojná s tým, ako jej záležitosť okres vybavil. Podľa KOMO News sa vyjadrila, že si myslí, že v budúcnosti sa už bude dávať pozor, aby sa na slávnostnom odovzdávaní študentských cien predišlo podobným incidentom.

Podľa prezidenta Katolíckej ligy Billa Donahuea však „ospravedlnenie nestačí“. Pre LifeSiteNews sa vyjadril, že činnosť školy ešte stále „pre mňa evidentne nevyriešila tento problém.“

Hovoril, že„napísal riaditeľovi Bellinghamskej strednej školy i školskému inšpektorátu (ako aj médiám) a vyžaduje, aby boli tak ako na Teriho Grimesa uvalené rovnaká sankcie i na všetky bigotné pripomienky namierené proti všetkými ostatným demografickým skupinám“.

V liste Jeffovi Vaughnovi, riaditeľovi Bellinghamskej strednej školy, Donahue hovorí: „Ospravedlnenie by nikdy neurobil“, ak by boli narážky vo vtipe namierené voči „iným skupinám obyvateľstva“. Povedal, že kým „nebudú uvalené rovnaké sankcie na učiteľov, ktorý majú bigotné poznámky voči iným“, škola bude„podporovať diskrimináciu“.

Donahue hovorí, že toto rozlíšenie je„viac ako morálna otázka. Je to právna záležitosť.“