Transhumanistický filozof: Vláda by mala mikročipom brániť „nehodným“ mať deti!

1,409
Kultúra smrti

Známy transhumanistický autor pripustil, že to „znie vyslovene autoritátorsky“ a „porušuje vlastne asi každú základnú hodnotu, ktorú dodržiavame v slobodnej spoločnoti,“ no aj tak sa vyjadril, že svetová vláda by mala pomocou implantovaných mikročipov násilne sterilizovať každého, koho „pokladá za nevhodného“ pre rodičovstvo.

Ústavný právnik a expert na občianské slobody John W. Whitehead, zakladateľ Rutherfordovho inštitútu, varoval LifeSiteNews začiatkom tohto roku, že politickí predstavitelia budú túžiť po použití takejto rozmnožovacej technológie.

V článku pre Wired.com transhumanistický filozof Zoltán Istvan napísal, že táto myšlienka mu prvýkrát napadla, keď počul ako blonďavá sestrička hovorí:„Pri 10 tisícoch detí, ktoré umierajú každý deň od hladu, by si človek myslel, že vypúšťame antikoncepčné pilulky do vody.“

Po starostlivom zvážení, v úsilí „dať miliónom budúcich detí lepší život, som opatrne odobril myšlienku licencovania rodičov,“ napísal Istvan v článku.

Tento proces, hovorí, „by nebol veľmi odlišný od napríklad získania vodičského preukazu.“ Rodičia musia „prejsť sériou základných testov,“ aby „dostali zelenú pre počatie a výchovu detí.“

Tí uchádzači, ktorí budú pokladaní za nevhodných, nebudú mať povolenie, kým nepreukážu, že by boli vhodnými rodičmi.“ Medzi možnými dôvodmi pre „nevhodnosť“ uvádza príklady ako bezdomovectvo, trestný záznam či chudobu.

Samozrejme, otázkou zostáva, ako ďaleko by zašli vlády pri zavádzaní mandátu povinnej antikoncepcie. „Nútili by vlády matky, ktoré otehotnejú bez povolenia, ísť na potrat?,“ pýta sa a hovorí, že takáto idea sa zdá byť „nepredstaviteľná vo väčšine spoločností na svete.“ (Pripomeňme iba, že osobitne v Číne (ČĽR), ale aj v iných krajinách je nútený potrat tragickou realitou. Rovnako viacero predstaviteľov medzinárodných organizácii považuje čínsky model za príkladný aj pre ďalšie krajiny, pozn. prekl.)

Istvan píše, že nachádza „nádej v skorej budúcnosti“ v antikoncepčnej technológii, ktorú sponzorujú cez svoju nadáciu Bill a Melinda Gatesovci. Technológia spočíva v mikročipe, ktorý dokáže na ďiaľkový povel sterilizovať človeka až po dobu 16 rokov.

Implantovaný mikročip vydrží až po dobu 16 rokov. To je tri razy toľko ako súčasné implantovateľné prístroje, vrátane vnútromaternicového telieska. Je schopný preniesť hormóny do tela cez zapínací/vypínací gombík na vašom mobilnom telefóne,“ napísal. „Nie je príliš uletené domyslieť si, že vlády uvidia v tomto svoju príležitosť.“

Ale kvôli pochybným opatreniam národných vlád pri fiškálnych či iných problémoch, si Istvan myslí, že kontrola by mala byť posunutá na svetovú vládu. „Možno by do toho mohol vstúpiť neziskový subjekt ako je Svetová zdravotnícka organizácia,“ píše a dodáva, že účasť tejto organizácie by vzbudila „viac dôvery.“

Koncept licencovania pôrodov, dokonca aj pod vedením OSN, nie je novinkou. Istvan si všimol podporu profesora etiky Hugha LaFolletta a Paula Ehrlicha, autora Populačná bomba.

Manželia Ehrlichovci sú takisto spoluautormi knihy z roku 1977 Ekoveda. Napísali ju spolu s Obamovým „cárom vedy“ Johnom Holdrenom. Propagovali „ucelený planetárny režim“ konroly pôrodnosti a dodali, že „povinné zákony o kontrole počtu obyvateľstva, vrátane zákonov vyžadujúcich povinný potrat, by mohli byť schválené v rámci existujúcej ústavy, ak populačná kríza narastie do dostatočných rozmerov, aby ohrozovala spoločnosť.“ Prezident Obama nedávno povedal, že sa pri formulovaní svojej vedeckej politiky spolieha na Holdrena.

Koncept vládou usmerňovanej reprodukcie podporovala pred osemdesiatimi rokmi takisto aj zakladateľka Spoločnosti plánovaného rodičovstva Margaret Sangerová. Sangerová napísala v marci 1934 v článku pre America Weekly, že dokonca už vtedy sa môže „stať nevyhnutným zriadiť systém povolení k pôrodu.“

Istvan si myslí, že nová technológia prenáša ich sen k realite bližšie ako kedykoľvek predtým. Predklinické testovanie mikročipu sa začne budúci rok. Vývojový tím v spoločnosti MicroCHIPS Inc v Massachusetts, USA dúfa, že finálny produkt uvedú ako novinku pred rokom 2018, v závislosti na schválení od amerického regulačného úradu Správa potravín a liečiv.