Tehotenstvo pre transexuálnych mužov?

1,201
Kultúra smrti

Doktorka tvrdí, že technológia, ktorá umožní mužom otehotnieť, bude možná o 5 až 10 rokov.

V septembri roku 2014 sa vo Švédsku narodilo prvé bábätko z transplantovanej maternice. Odvtedy sa po rovnakej transplantácii narodili ďalšie tri deti. Všetky boli predčasne narodené.

Clevelandská klinika v Ohiu sa pokúša o to isté a vo februári 2016 spustila výskum prvej transplantácie maternice v Spojených štátoch amerických. Podľa priebehu od transplantácie až k tehotenstvu, ktorý nazvali: “Cesta k rodičovstvu”, budú pacientky, ktoré podstúpia transplantáciu maternice, musieť počas celého tehotenstva brať lieky, ktoré pomôžu telu ženy neodmietať darovanú maternicu. Tieto lieky však môžu ohroziť dieťa.

Čo je zarážajúce, je fakt, že doktori z rôznych štátov USA obdržiavajú viac a viac žiadostí mužov, ktorí sa identifikujú ako ženy, aby im poskytli “mužskú verziu” transplantácie maternice. Dr. Karine Chungová, riaditeľka výskumu zaoberajúci sa plodnosťou na Univerzite v Južnej Karolíne (Keck School of Medicine), povedala, že jej odhad je 5 až 10 rokov alebo možno aj skôr, kedy sa to stane reálnou a bežnou praxou…

Anatómia ženského tela má na rozdiel od toho mužského schopnosť prijať transplantovanú maternicu. Ženy už vopred majú cievny systém, ktorým dokážu prenášať krv do maternice, majú panvové tkanivá, ktoré podporujú maternicu, vagínu a krčok a ženské prirodzené hormóny dokážu pripraviť transplantovanú maternicu na “usadenie sa v tele” a dokonca podporiť tehotenstvo.

Avšak žiadne z týchto podporných systémov sa v tele muža nenachádza. Ale podľa Dr. Chungovej, bude transplantácia maternice pre mužov možná. “Mužská a ženská anatómia nie je až taká rozdielna. Niekto raz príde na to, ako to spraviť.”

Žiaľ žijeme v šialenej dobe, kde muži chcú byť ženami, ženy chcú byť mužmi, niektorí nechcú byť ani jedno, kde ženy podstupujú umelé potraty a naproti tomu práve muži chcú otehotnieť.

Z etického, či kresťanského hľadiska je to priam nemysliteľné, aby sa ľudia zahrali na Boha a ignorovali prirodzenosť ženy a muža. Obe pohlavia majú rolu, ktorá im bola vopred daná a narušiť ju je predzvesť zániku normálnej ľudskej spoločnosti.