Teší sa zo života: Dievčatko, ktoré sa narodilo so srdiečkom mimo hrude

1,091
Kultúra života

Zoznámte sa s malou hrdinkou, ktorá od narodenia bojuje o svoj život. Dnes má už 18 mesiacov a je z nej usmievavé slniečko.

Na torte už sfúkla jednu sviečku. Maličká Kieran Veitz je dnes šťastným a veselým dieťatkom, no jej príchod na svet bol doslova dramatický.

ivot naruby jej rodičom však doslova obrátila správa už v 20-tom týždni tehotenstva, keď princezná rástla pod srdcom mamy Caitlin. Pozrite si video aj so snímkami zo sona, ktoré dokazujú, že srdiečko nebilo v hrudi bábätka.

VIDEO

Lekári si na sone všimli tento vzácny úkaz - orgány dievčatka, ako sú srdce, črevá a pečeň sa vyvíjali mimo telíčka bábätka.

Na ultrazvuku bolo jasne vidieť dieťatko v brušku a kúsok od neho búšiace srdiečko. Znamenalo to jediné! Hneď ako sa drobček narodí, musí podstúpiť život zachraňujúcu operáciu.

Po sekcii tak tím zostavený zo 60-tich lekárov operoval malú Kieran päť hodín, aby ju zastabilizovali a mohla tak prežiť. Prenos jej srdca späť do hrude bol absolútnou prioritou, bola to riskantná operácia.

„Kieran mala jednu z najvzácnejších vrodených chýb srdca s názvom ectopia cordis. Jediná šanca bola okamžitá operácia. Ja som ju nevidela, keď sa narodila. Lekári si ju hneď vzali a robili všetko preto, aby jej dali čo najlepšiu šancu na život,“ nechala sa počuť mama malej bojovníčky.

Dievčatko náročný zákrok prežilo a štyri mesiace ležala v nemocnici na jednotke intenzívnej starostlivosti pod dohľadom lekárov. Vyvíjala sa ako každé bežné dieťa, tak ju ako takmer polročnú pustili domov. Dnes 18-mesačný drobec sa teší zo života a objavuje stále nové veci, aj keď ju v budúcnosti ešte operácia čaká.

„Teraz máme bezstarostné, šťastné a nádherné dieťa. S Kieran navštevujeme pravidelne nemocnicu, bude musieť podstúpiť ďalší zákrok, ale darí sa jej dobre, nič nepotrebuje naliehavo.

Aj špecialisti sa čudujú, aké pokroky robí. Sme vďační lekárom, ktorí ju zachránili, pretože veľa detí s touto anomáliou neprežije. A naša Kieran má teraz nekonečne veľa možností,“ teší sa mamička malej slečny.