Statočná Číňanka zachránila životy 30 detí

2,088
Kultúra života

Inhua, provincia Zhiejiang, Čína, 30. júl 2012 (LifeSiteNews.com) - Aj keď je 88-ročná Lou Xiaoying takmer na sklonku života, v jej rodnom meste Jinhua sa na ňu tak skoro nezabudne.

Noviny TheDaily Mail nedávno priniesli ohromujúci príbeh tejto staršej ženy. Ani jej skromné živobytie, zbieranie odpadkov, ju nezastavilo pred tým, aby priniesla domov a starala sa o všetky opustené deti, ktoré našla. Spolu ich bolo 30.

„Uvedomila som si, že ak máme dosť síl zbierať odpadky, musíme zachrániť aj niečo tak dôležité, ako je ľudský život,“ uviedla.

„Tieto deti potrebujú lásku a starostlivosť. Predstavujú vzácne ľudské životy. Nerozumiem, ako ľudia môžu len tak nechať na ulici bezbranné bábätko.“

Podľa čínskej politiky jedného dieťaťa musia rodičia dostať tehotenské povolenie, inak čelia prísnym trestom. Odhaduje sa, že denne je v krajine vykonaných okolo 35 000 potratov, mnoho z nich násilím. Vyšetrovanie ukázalo, že v rámci tejto politiky prevláda porušovanie ľudských práv. Polícia pre plánovanie rodiny často rieši „nelegálne tehotenstvá“ nútenými potratmi a zabíjaním novorodencov.

Žena uviedla, že jej snahy o záchranu sa začali v roku 1972, keď našla malé dievčatko ležiace opustené na ulici medzi odpadkami.

V súčasnosti Lou zlyhávajú obličky. Fotky ju zobrazujú na nemocničnej posteli s dvomi usmievavými deťmi, ktoré sa s ňou rozprávajú.

Jej najmladšie dieťa, 7-ročný Zhang Qilin, bol nájdený v koši, keď mala Lou 82 rokov.

„Aj keď som už bola staršia, nemohla som len tak ignorovať bábätko a nechať ho zomrieť v koši. Vyzeralo tak milo a potrebovalo pomoc. Musela som ho zobrať domov,“ povedala.

Minulý týždeň otriaslo internetom kruté odhalenie. V meste Anshan v provincii Liaoning niekto hodil do koša v plastovej taške predčasne narodené dievčatko. Malo ešte pupočnú šnúru a podrezané hrdlo. Lekári hovoria, že mohlo zomrieť udusením v priebehu niekoľkých minút. Ak by bol rez čo i len o trochu hlbší, určite by prišlo o život.

Jeden fanúšik citovaný novinami uviedol, že výnimočná dobročinnosť Lou k nechceným deťom potupila čínsku komunistickú stranu a urobila z nej miestnu hrdinku.

„Zahanbila vlády, školy a ľudí, ktorí sa len prizerajú so založenými rukami. Ona nemá žiadne peniaze, ani moc, ale zachránila deti pred smrťou alebo niečím ešte horším,“ uviedol fanúšik.