Srdcervúca snímka ultrazvuku – zomierajúce nenarodené dvojča drží svoju sestru za ruku

4,971
Kultúra života

Istej rodine z Kansasu lekári povedali, že jedno z ich dosiaľ nenarodených detí s najväčšou pravdepodobnosťou zomrie. Nečakanou formou, cez ultrazvukovú snímku, sa dozvedeli, že ich dieťa je pokojné.

Ian a Brittani McIntireovci pre Fox6 povedali, že neplánovali viac detí. Jedného dňa sa však dozvedeli, že čakajú dvojičky.

Onedlho zistili, že jedno z ich bábätiek – chlapček, sa nevyvíja tak ako má. Je vážne podvyživený, má deravé srdiečko a ani mozog sa mu nevyvíja správne.

Brittani pre Fox6 povedala, že lekári sa rozhodli neoperovať kvôli problémom v mozgu. Rodičia dvojičiek tak nemôžu nič urobiť, len sa pripraviť na najhoršie.

Na poslednom ultrazvukovom vyšetrení dostali darček, ktorí si uchovajú ako poklad. Ide o snímku, na ktorej zomierajúce dvojča drží ruku svojej sestričky.

„Nevideli sme na nej veľa. Lekárka nám povedala, že tu je jej ruka, tam jeho a vyzerajú akoby sa držali,“ objasnila Brittani.

„Keď sa lekárka snaží odfotiť dvojičky, väčšinou sa kopú alebo do seba narážajú. Nám však povedala, že naše dievčatko sa snaží chrániť svojho bračeka,“ dodala Brittani.

Ian priznal, že táto fotografia je pre nich naozajstnou útechou. „Vieme, že máme od nich niečo, čo nám ostane navždy... A je to pre nás veľmi vzácne.“

Brittani súhlasila. „Je to naozaj krásny moment popri všetkom, čo sa deje...Viem, že ho môžem držať a nosiť ho pri sebe, ale chcela by som byť tam, pri ňom. Reálne však môže byť pri ňom len ona, jeho sestrička, ktorá ho drží... Pre nás je veľkou útechou vedieť, že ak bude zomierať, nebude tam sám.“