Spoločnosť pre plánované rodičovstvo vyzerá byť nedotknuteľná

912
Kultúra smrti

Vyšetrovanie kauzy predaja častí telíčok nenarodených detí Spoločnosťou pre plánované rodičovstvo (Planned parenthood) bola Obamovou administratívou zamietnutá. Celá kauza vypukla po odhaleniach Centra pre medicínsky pokrok (The Center for Medical Progress), ktoré zistilo, že spoločnosť predáva časti telíčok nenarodených detí.

Obzvlášť závažné bolo, ako sa predstavitelia spoločnosti vyjadrovali o deťoch ako o tovare či biznise. Po odhalení Pro-life skupiny republikáni žiadali americký Kongres, aby celú záležitosť prešetril. Daniel R. Levinson, generálny inšpektor pre ministerstvo zdravotníctva a sociálnych služieb, však prehlásil, že sa kauzou nehodlajú zaoberať, ale podniknú kroky, aby prešetrili právne predpisy, ktoré sa týkajú výskumu tkanív získaných z telíčok nenarodených detí.

Vyzerá to tak, ako keby bola Spoločnosť pre plánované rodičovstvo chránená Obamovou administratívou. Namiesto vyšetrovania škandalózneho prípadu ministerstvo oznámilo, že prešetrí tých, ktorí sú zodpovední za zverejnenie videí, ktoré odhalili spomínanú kauzu.

Kamala Harrisová, generálna prokurátorka štátu Kalifornia, vydala na základe trestného oznámenia príkaz na preskúmanie Centra pre medicínsky pokrok. Tí, ktorí odhalili kauzu, majú byť podľa nej stíhaní za to, že nahrávali nelegálne a to bez súhlasu lekárov a úradníkov spoločnosti. Zdá sa teda, že v Spojených štátoch funguje spravodlivosť naopak, ako by mala.

Podľa LifeSiteNews.com, Spoločnosť pre plánované rodičovstvo už potratom zabila 7 miliónov detí. Koľko ich bolo použitých na predaj, sa žiaľ nedozvieme.