Sorosom podporovaná organizácia tlačí na EÚ, aby zvážila “nukleárnu možnosť” voči “populistickému” Poľsku

914
Kultúra smrti

Organizácia Human Rights Watch (HRW) vyzýva Európsku úniu, aby proti Poľsku aktivovala mechanizmus, ktorý je tak zriedkavý, že sa interpretuje priam ako “nukleárna možnosť”. Správu o tom prináša denník Breitbart.

Voľba prezidenta Donalda Trumpa v USA predstavuje “otvorene nacionalistickú a proti právam namierenú formu populizmu”, ktorá má predstavovať “vážnu vonkajšiu hrozbu voči EÚ”, myslí si európsky zástupca tejto mimovládnej organizácie, Philippe Dam.

Varujúc, že zasa Poľsko predstavuje vnútornú hrozbu európskemu bloku, Dam tvrdí, že Európska komisia by mala aktivovať článok 7 Lisabonskej zmluvy – ktorý ešte nikdy nebol uplatnený a ktorý by spôsobil, že by národ stratil práva hlasovať v Európskej rade.

V článku, ktorý včera publikoval EUobserver, Philippe Dam zdôrazňuje, ako poľská vláda kritizuje masovú migráciu a Sorosom podporované “ľudskoprávne skupiny” a iné praktiky, ktoré podľa neho “sú v protiklade s európskymi hodnotami a už si vyžadujú konanie zo strany EÚ”.

Medzi inými opatreniami Poliakov, ktoré v článku Dam kritizuje, má byť “politika, ktorá ohrozuje základné ľudské práva”, na ktorej Damovi vadí predovšetkým ochrana nenarodených detí (protipotratový zákon) ako aj protiteroristický zákon z júna 2016, na základe ktorého štátne bezpečnostné služby Poľska môžu mať ľahšie dohľad nad cudzokrajnými občanmi.

Dam urguje EÚ, aby začala so sankciami voči Poľsku po tom, čo jeho vláda predstavuje “systémovú hrozbu” pre vládu zákona v Poľsku. Komisia a liberálne médiá pripomínajú, že práve vládnuca strana Právo a Spravodlivosť (PiS) začala “útok na nezávislé súdnictvo” tým, že odmietla vymenovať do najvyššieho súdnictva sudcov, ktorých vybrala ešte predošlá vláda, a to len tri týždne pred tým, než prišla o moc, aby stihli nahradiť starých pred tým, než im skončí vládne obdobie.

Human Rights Watch je organizácia vo veľkej miere financovaná maďarským finančníkom Georgom Sorosom, ktorý zastrešuje stovky skupín po celom svete. Tie majú rôzne ciele počnúc potretím prirodzených národných hraníc až po reštrikcie možností policajných zložiek.

 

V roku 2010 fond miliardára sa zaviazal príspevkom 100 miliónov dolárov tejto organizácii na 10 rokov. V septembri minulého roku poslankyňa Krystyna Pawlowicz z PiS vyzvala, aby bol Soros zbavený tzv “najvyššej poľskej cti pre cudzincov” a obvinila ho z “otvoreného a drzého financovania proti-demokratických a proti-poľských elementov, ktoré majú podrážať suverenitu Poľska a domorodú kresťanskú kultúru.”