Sorošove špinavé peniaze... a ako máme reagovať

1,139
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

 

Keď v nedávnej rozhlasovej relácii označili Georgea Sorosa, miliardára, za „filantropického“ aktivistu, takmer som odpadol.

Tento človek je možno všetko iné, ale filantrop určite nie.

Jeho dotácia 100 miliónov dolárov liberálnej skupine aktivistov Human Rights Watch je len ďalším príkladom toho, že Soros podporuje organizácie, ktoré sa nielenže neusilujú o dobro človeka, ale mu priam škodia. Škodia mu vo veľkom, a to najmä nenarodeným deťom.

Pro-liferi by mali byť v strehu. Soros totiž svojimi miliónmi začína dotovať predloženie návrhu zákona na celosvetové právo na potrat:

Soros pre New York Times povedal, že táto dotácia je len jednou z množstva jeho značných dotácií do politiky, ktorými chce trvalo podporovať propotratové skupiny.

„Z časti za to môže môj vek“, hovorí tento 80-ročný starec o svojich plánoch rozdávať veľké sumy zo svojho majetku, „pôvodne som totiž chcel všetky peniaze rozdať počas svojho života, no z tohto plánu zišlo. Dotácie budú pokračovať aj po mojej smrti, ale väčšinu peňazí by som chcel darovať ešte za svojho života, a preto som teraz urobil aj tento krok“, dodáva Soros.

Predstavitelia organizácie Human Rights Watch sa vyjadrili, že dotáciu využijú na angažovanie ďalších 120 členov, ktorí sa pridajú k ich už existujúcej 300 člennej základni na celom svete.

Čím sa títo „členovia“ zaoberajú; čo vlastne robia?

Pomáhajú zlepšiť prístup žien k potratom v Latinskej Amerikebojujú proti pro-life zákonom v Írsku a podporujú  potrat z dôvodov pohlavnej selekcie v Číne.

Pro-liferi, ktorí sa dozvedia o tejto propotratovej dotácii, by si mali položiť otázku: ´Čo urobiť na vyrovnanie skóre?´

Nemám tento mesiac zbytočných 100 miliónov dolárov, a stavím sa, že ani vy nie. Každý z nás však môže určite oželieť malú sumu a prispieť ňou na pomoc hnutiu Pro-life. Okrem peňažných darov môžme proti použitiu Sorosových krvavých peňazí bojovať aj inak:

1. Modliť sa

Boh nepotrebuje peňažnú infúziu, aby do hĺbky zasiahol srdce človeka. V jedinom okamihu môže zmeniť srdce a myseľ človeka, a tým zachrániť aj nenarodené deti. Každý deň sa modlime za úspešné uskutočnenie zámerov Pro-life organizácie.

2. Obetovať sa

Staré zlaté časy, v ktorých mala „obeta“ svoju silu a moc očividne nepatria do duchovného arzenálu Georgea Sorosa, ale do duchovného arzenálu katolíkov patrí. Porozmýšľaj nad nejakou malou obetou, ktorú by si mohol obetovať za ukončenie potratov. Tento inšpirujúci zoznam praktických návrhov (odporúčaných Faith & Family’s own Rebecca Teti) môže byť výborným začiatkom.   

3.  Nemlčať

Pre tých z nás, čo žijú v kultúre smrti, predstavuje mlčanie tichý súhlas. Nerobme tak. Pozdvihnime svoj hlas v mene tých, čo hovoriť nemôžu. Urob to, aj keď to môže byť spoločensky nepríjemné; nepremeškaj svoju príležitosť obrániť úžasnú hodnotu ľudského života od počatia, až po prirodzenú smrť.