Sme rodina predkladá zákon na ochranu proti neprispôsobivým obyvateľom

717
Kultúra života

Neprispôsobivé osoby v novom zákone chce strana Borisa Kollára Sme rodina zadefinovať takto:

Práceschopný občan, ktorý dlhodobo nepracuje alebo je dlhodobo nezamestnaný, nemá iný zdroj príjmov okrem sociálnych dávok, nepodniká, nepripravuje sa na budúce povolanie, prijal z verejných zdrojov viac finančných prostriedkov vo forme sociálnych dávok, ako do verejných zdrojov prispel vo forme odvodov a daní a v období posledných piatich rokov opakovane spáchal istý trestný čin alebo priestupok.

Hnutie Sme rodina zahrnulo do definície neprispôsobivých trestné činy ublíženia na zdraví, lúpeže, krádeže, neoprávneného zásahu do práva k domu, bytu alebo k nebytovému priestoru, trestný čin poškodzovania cudzej veci voči inej osobe alebo jej majetku alebo voči majetku obce v mieste trvalého bydliska. Do priestupkov hnutie zahrnulo priestupok proti verejnému poriadku alebo priestupok proti občianskemu spolunažívaniu, za ktorý obec tejto osobe opakovane uložila sankciu a neviedlo to k náprave.

K návrhu zákona sa vyjadril aj predseda strany Boris Kollár, ktorý povedal, že neprispôsobivý neznamená rovno cigán, aj keď tvoria väčšinu neprispôsobivých. Tento zákon je proti všetkým neprispôsobivým, či už to je moslim, alebo biely.

“Povedali sme, že budeme predkladať zákony, ktoré vám môžu pomôcť a toto je jeden z nich. Stále počúvame, že sa musíme prispôsobiť, kadejakému multikulti, ale kedy sa už konečne prispôsobia oni nám? Veď my nechceme nič, len aby sa dodržiavali základné normy slušného chovania a rešpektoval sa zákon a poriadok. Ľudia sú už znechutení tým, že si nevedia pomôcť. Týmto zákonom chceme jasne definovať, kto je neprispôsobivá osoba a čo sa s ňou dá urobiť. Kostra zákona je o tom, že keď vám taká osoba strpčuje život, tak ju bude možné vykázať. Všetci sa ma pýtajú, kam ho vykážu. No hocikam. Zbytočne tam vlastní byt, bude vykázaný na 300 metrov a nebude sa tam môcť priblížiť. Keď tam príde, už to bude marenie úradného rozhodnutia a potom si rozmyslí, či vám ešte niekedy bude robiť peklo v tej bytovke.”

Autori zákona o ochrane pred neprispôsobivou osobou si od prijatia právnej normy sľubujú posilnenie ochrany obyvateľov SR a ich majetku a majetku obce pred neprispôsobivými osobami. Návrh hnutia Sme rodina teda dáva obciam od januára právomoc požiadať políciu o zásah a polícii kompetenciu vykázať neprispôsobivých z miesta, kde sa dlhodobo zdržujú.