Skvelá správa z USA? Rysuje sa rozkol v LGBT komunite - LGB verzus T

1,325
Matej Trančo
Kultúra života

Predpoveď: Do roku 2020 zmizne skratka LGBT. Elká, Géčka, Béčka aj Téčka budú stále medzi nami ale ich aliancia proti "hetero" svetu už bude minulosťou. 

Už teraz môžete počuť vzdialené praskanie ľadov. Posledná absurdná epizóda LGB verzus T sa udiala v americkom štáte Maine začiatkom tohto týždňa na strednej škole Kennebunk High School. Ako súčasť programu pri príležitosti týždňa rozmanitosti bola táto škola prvou v štáte, ktorá vyvesila dúhovú vlajku homosexuálov. No bola zvesená po tom, čo sa transexuálny študent sťažoval, že by mohla strápniť ostatných transexuálnych študentov.   

Niečo podobné sa udialo minulý rok na univerzite University of British Columbia. Transexuálna žena vtedy spálila vlajku gay pride vyvesenú na oslavu LGBT slávností. Neskôr vysvetlila, že sa cítila ponížená keď univerzita aplaudovala LGBT komunite. "Transexuáli majú problémy s tým, že sú stavaní na okraj LGBT komunity," uviedol predseda Vancouver-skej Trans Alliance Society.

Nie je to ani zďaleka nová myšlienka. Pred pár rokmi gay aktivista napísal veľmi kritizovaný úryvok v USA Today, ktorý argumentoval, že by sa LGB a T mali vydať každý svojou cestou.

Nemýľte si to, gay komunita potrebuje podať žiadosť o rozvod s komunitou transexuálov. Už viac nepracujú na spoločných cieľoch ... Narozdiel od členov trans komunity, ktorí pracujú proti svojej vlastnej biológii a pokúšajú sa zmeniť svoje fyzické "ja", gayovia a lesbičky sú sami sebou. Nevyhľadávajú chirurgické zákroky či hormonálnu liečbu. Jednoducho milujú rovnaké pohlavie no netúžia sa stať iným pohlavím.

Homosexualita predstavuje chybu ohľadom účelu sexuality. Nie je chybou ohľadom biológie. Gayovia a lesbičky potvrdzujú, ba dokonca preháňajú svoju mužskosť respektíve ženskosť. No tvrdenia transgender ľudí sú oveľa radikálnejšie. Popierajú fakt, že pohlavie s akým sa narodili predstavuje nejaký nevyhnutný zmysel a že je len záležitosťou voľby. Takže je to len otázkou času kedy sa tento sobáš rozpadne. Rôzne skupiny si všimnú, že majú toho málo spoločného mimo pocitu krivdy z dôvodu bežných sexuálnych móresov.

Nepriateľstvo, ktoré pociťujú niektorí gayovia a lesbičky smerom k hnutiu transexuálov je zhodujúce sa ba dokonca navýšené hnevom niektorých feministiek. Germaine Greer, slávna svetská austrálska feministická ikona 70-tych a 80-tych rokov, má toho dosť. Pred pár rokmi bola zosmiešňovaná za to, že v populárnej šou od BBC povedala, čo mala na srdci: 

"Len preto, že si odrežete penis a potom nosíte šaty nie ste ešte ******** ženou. Požiadala som svojho doktora aby mi spravil dlhšie uši a škvrny na pokožke a chystám sa nosiť hnedý kabát no to zo mňa nerobí ******** kokeršpaniela." 

Názor radikálnych feministiek je taký, že transexuálne ženy žijú vo svete ženskosti bábiky Barbie. Nevytrpeli si útlak patriarchátu a nezaslúžia si vydávať sa za ženy. Pobúrili sa, keď Caitlyn (Bruce) Jenner [muž, ktorý sa stal karikatúrou-transgenderom - editor] povedala pre Buzzfeed: "Najťažsou vecou na bytí ženou je rozhodnúť sa, čo si obliecť" -- nie nosenie detí ani ich výchova či vysporiadanie sa so sexizmom alebo uživenie domácnosti. 

Zoberte si ako príklad významnú redaktorku BBC Jenni Murray. Začiatkom mesiaca bola pod paľbou kritiky kvôli článku, ktorý napísala o ženách v Sunday Times Magazine. Zamietla to, že by bola "transfobická" no povedala, že zmeny pohlavia nemôžu zmeniť mužov na "skutočné ženy". (BBC ju pokarhalo za tieto poburujúce poznámky - toľko k slobode prejavu!)    

Táto otázka taktiež rozdelila feministických teoretikov. Niektorí akademici majú pocit, že transexuálne ženy sú len mužmi kolonizujúcimi ženskosť. V ich očiach je to nová stratégia dominancie, ktorá bola vysnívaná tým istým starým patriarchátom, ktorý vynašiel sklenené stropy (= keď je kariérny postup iba teoretický - editor). Janice Raymond, autorka mnohých známych feministických kníh, tvrdí, že transgender hnutie hrozí rozdelením feminizmu: 

"Ak si musíme zmeniť svoje telá za účelom napadnutia rodových noriem tak si nemeníme pohlavie pretože od neho nie sme oslobodení. Meníme jednu pohlavnú identitu za druhú. Myslím si, že úlohou radikálneho feminizmu je odstrániť (tému) gender kdekoľvek ukáže svoju hlavu v štýle hydry."

Ak je New York Times presným barometrom kultúrnych trendov, tak potom feminizmu hrozí zatienenie transgender problematikou, hoci je 49,6 % ľudskej populácie ženského pohlavia a len 0,3 (ak vôbec) sú transgender. Streda 8. marca bola Medzinárodným dňom žien (dokonca aj Donald Trump o tom tweetoval), no nezistili by ste to z nazretia na redakčné stránky denníka Times. To, čo padlo do oka, bol silný stĺpček publikovaný deň predtým novinárom Gavin Grimm, transexuálneho chlapca ktorý bol v centre právneho boja vo Virgínii. 

Konzervatívci radi citujú prorocké slová básnika W.B. Yeats-a: "Veci sa rozpadnú; Centrum už ďalej nevydrží; Samotná anarchia sa rozpúta vo svete." No prvé veci, ktoré sa rozpadnú, budú tie rozhádzané aliancie oponentov tradičných sexuálnych móresov a tradičného manželstva.

 

Ak vás článok tiež pobavil, dajte mu LIKE na FB: ZA KRESTANSKE SLOVENSKO.