Sexuálne útoky zaplavili oslavy Nového roka v Rakúsku

1,188
Lucia Salomonová
Kultúra smrti

Pohotovostné služby po celom Rakúsku boli zavalené prácou v sobotu v noci, pretože sa objavili viacnásobné správy o sexuálnych útokoch. Mnohé spáchali mladí muži, ktorých opísali ako cudzincov.

Hoci minulý rok bol Kolín stredom sexuálnych útokov, ktoré spáchali migranti, existujú aj prípady, ktoré sa objavili v susednom Rakúsku. Nové policajné správy hovoria o tom, že situácia sa od minulého roka nezmenila, s niekoľkými prípadmi, keď boli spáchané sexuálne útoky, násilia a útoky s ohňostrojom po celej krajine, oznamuje Der Standard.

V Salzburgu bola 31-ročná žena z Nemecka sexuálne napadnutá 18-ročným migrantom. Afgánsky migrant, ktorý sa vyjadril, že bol pod vplyvom alkoholu, sa opakovane snažil pobozkať ženu na pery počas polnočnej oslavy a chytil ju za genitálie.

Jej priatelia držali mladého migranta, čím zabránili ďalšiemu útoku a zavolali políciu, ktorá rýchlo prišla na miesto. Polícia zobrala muža kvôli jeho intoxikácii do nemocnice a potom do väzenia, kde čaká na možné trestné stíhanie.

V Tirolsku prišlo 11 žien na políciu a tvrdili, že boli napadnuté skupinou mužov na hlavnom námestí v Innsbrucku. Ženy povedali, že skupina pozostáva z mužov s čiernymi vlasmi, krátkymi bradami a mali „južný vzhľad“ - fráza, ktorá sa používa v Nemecku na opis mužov s pôvodom zo severnej Afriky.

Dve zo žien mobilom odfotografovali mužov, ale pretože bola tma, polícii sa nepodarilo overiť ich identitu. Polícia nazvala útoky ako skoordinované rovnako ako útoky, ktoré sa odohrali minulý rok v Kolíne, pri ktorých si skupina mužov vybrala ženy, obkolesili ich a sexuálne zaútočili - táto znásilňovacia hra je známa ako „Taharrush“ na Stredom východe a v severnej Afrike.

V hlavnom meste Štajerska, v Grazi, 26 ročná žena tvrdila, že bola sexuálne napadnutá dvoma mužmi. O 1:30 nadránom  sa vracala domov, keď ju dvaja muži, od 25 rokov do 35 a cudzinci, chytili za zadok a genitálie. Podarilo sa jej predbehnúť dvojicu a zločin ohlásila na miestnej polícii v centre mesta.

Pred Silvestrom, viedenské orgány vydali okolo 6 000“ alarmov znásilnenia“ na kľúčenku aby odstrašili potencionálnych útočníkov. Nie je známe, či tieto signály pomohli zastaviť sexuálne útoky, hoci hlásené prípady sexuálnych útokov v rakúskej Viedni boli minimálne, len s troma ohlásenými prípadmi.