Scholas Occurrentes: Ďalšie spojenie Vatikánu so Sorošom?

1,134
Matej Trančo
Kultúra smrti

Foto: obrázok zo stránky Scholas Occurentes

Po našej nedávnej správe o pápežovom chválení Sorošom financovanej ľavicovej organizácie PICO - People Improving Communities through Organizing (Ľudia zlepšujúci komunity prostredníctvom organizovania) - sme boli informovaní jedným španielsky hovoriacim zdrojom o spojení medzi Františkovou pápežskou nadáciou Scholas Occurrentes a jedným z najbližších spojencov Georga Soroša - Eduardom Elsztainom.

Scholas Occurrentes je pápežská nadácia založená v roku 2013 pápežom Františkom za účelom propagovania vzdelávacích projektov po celom svete. Ako som dávnejšie v marci 2016 napísal, bol som v kontakte s jednou z reprezentantiek Scholas Occurrentes - Máriou Paz Jurado. Ona mi toho času poslala detské brožúry, ktoré niesli názov Scholas Occurrentes. Toto som o tom vtedy napísal: 

Na požiadanie mi Maria Paz Jurado poslala zbierku španielskych brožúr pre deti, ktoré vyprodukovala nadácia Scholas Occurrentes. Nesúc názov Con Francisco a mi lado ("S pápežom Františkom na našej strane") zobrazujú silný a nezameniteľný morálny relativizmus.

Brožúry ktoré obsahujú pár obrázkov a citátov pápeža Františka sú venované témam ako: rodina, rozdielnosť, sebavedomie a tvorivosť. V brožúrke o rozdielnosti sú napríklad prezentované rôzne druhy rodiny - vrátane homosexuálnych párov s deťmi - a to v neutrálnom tóne, bez morálnych rozdielov či definícií; presadzujúc ohybnosť rodinnej štruktúry ktorá je cuzdia katolíckemu učeniu. Píše sa v nej: "Existujú deti, ktoré majú otca a mamu. Jedného z oboch. Iné dvoch z jedného. Iné jedného a dve. Alebo oboch rovnakých. Alebo jedného. Alebo žiadneho..."

Nie je to LGBT propaganda? (V skutočnosti nemecký výskum preukazuje, že skoršia edícia tejto brožúry bola ešte viac explicitná zobrazujúc obrázok dvoch žien s dvomi deťmi ako "rodinu".)

Ďalšia z brožúr s názvom "Sebavedomie" propaguje myšlienku slobodného výberu svojej identity. Ako príklad je tu uvedená mačka, ktorá sa chce stať psom. Na konci príbehu oslík podporuje mačku v tejto jej túžbe a mačka je zobrazená sediac v psej búde a s kosťou. Posolstvom v tomto prípade je, že si človek môže vybrať kým chce byť vrátane možnosti či si žiada byť mužom alebo ženou.

Ďalšia správa vychádzajúca z brožúry Tvorivosť hovorí, že sám Boh mení svoje vlastné nemenné zákony: "Ježiš Kristus môže taktiež porušiť únavné fixné obmedzenia cez ktoré sa ho snažíme obmedziť a sme prekvapení jeho neustálou božskou tvorivosťou."

Jeden teologicky veľmi zdatný čitateľ tohto textu to takto komentoval: "Je to fackou tým, ktorí sa držia tradičného pohľadu na nemennosť dogmy." Rovnaký pozorovateľ, katolícky autor, sochár a expert na gnostické a novoveké filozofie H. Reed Armstrong, ktorého som požiadal aby si prečítal a zhodnotil 15 brožúr pre deti od Scholas uzavrel: "V týchto textoch nie je nič ani len vzdialene katolícke. Je tu malá referencia o Bohu, pár prchavých no nejednoznačných referencií o Ježišovi, žiadna zmienka o Márii, svätých či modlitbách, pokore a sebazapretí. Je pre mňa ťažké vôbec vedieť, kde začať čítať."

Clarín, vydavateľstvo tohto súboru brožúr, jasne opísalo spoluprácu s Scholar Occurrentes (SO) na svojej vlastnej webstránke. Vo svetle tohto pápežského projektu a jeho zdanlivo sekularizujúceho a liberalizujúceho obsahu je dôležité dodať, kto je verejnými spolupracovníkmi a podporovateľmi Scholas. IRSA Fundación je jedným z oficiálnych "národných spolupracovníkov" Scholas Occurrentes, ktorý sprevádza Scholas "na ich misii priblíženia sa deťom a mladým ľuďom skrz inkluzívne vzdelávanie" (zdôraznenie autora). (Môžete si o tejto aktivite a financovaní prečítať na stránke nadácie po kliknutí na “Educación y Cultura” čo zobrazí názov Scholas na pravej strane.) 

Nadácia IRSA bola založená najväčšou argentínskou realitnou spoločnosťou Inversiones y Representaciones Sociedad Anónima (IRSA). Eduardo Sergio Elsztain, predseda IRSA, vybudoval túto spoločnosť vďaka obrovskému financovaniu od Georga Soroša, ktorý bol jeho partnerom aj v 90-tych rokoch. Elsztain bol opakovane nazývaný ako "Sorošov zlatý chlapec" pretože úspešne pomohol zvýšiť Sorošove zisky a obaja mali spoločne úspešný pracovný vzťah. Eduardo Elsztain pozná pápeža Františka z Argentíny a nazval ho "priateľom" počas svojej návštevy Ríma pri príležitosti futbalového podujatia organizovaného taktiež hnutím Scholas Occurrentes

IRSA je cez jedno zo svojich obchodných centier (Alto Palermo — Elsztain je jeho majiteľ) taktiež spájaná s feministickou skupinou zvanou La Casa del Encuentro. Alto Palermo a La Casa del Encuentro spoločne v roku 2015 publikovali video o ženských otázkach v ktorom je otvorene uvedené, že Alto Palermo financuje La Casa del Encuentro. La Casa del Encuentro na svojej webstránke obhajuje vykonávanie potratov hovoriac, že "každá žena má právo rozhodovať sa o vlastnom tele, živote, túžbach, kedy a v akom veku chce mať dcéry a synov a kedy nie." V rovnakom odkaze organizácia spomína a podporuje argentínsky program "Národná kampaň za právo na legálny, bezpečný a bezplatný potrat" (začal v roku 2007) - keďže potrat v Argentíne nie je legálny. V roku 2015 Alto Palermo taktiež venovalo finančné prostriedky La Casa del Encuentro podľa ich vlastného vyjadrenia ako aj podľa vyjadrenia samotnej La Casa del Encuentro. ("V decembri 2015 La Casa del Encuentro bola príjemcom daru od IRSA Commercial Properties Group.”)      

Práve v tomto kontexte stojí za to poznamenať, že keď George Soroš navštívil vtedajšiu argentínsku prezidentku Cristinu Fernández de Kirchner v septembri 2014, Jose Maria del Corral, Riaditeľ Scholas Occurrentes, bol taktiež prítomný. Podľa argentínskych finančníckych novín Ámbito Financiero počas tohto stretnutia Kirchnerová a Soroš hovorili o "edukačnom projekte propagovanom pápežom Františkom zvanom Scholas Occurrentes a o tom, že pápež poveril Cristinu (Kirchnerovú) aby ho prezentovala pred OSN." Toho času Kirchnerová už legalizovala tzv. manželstvo osôb rovnakého pohlavia v roku 2010 a sama sa stala krstnou matkou dieťaťa lesbického páru pokrsteného v katolíckom kostole. Napriek tomu bola v očiach Františka stále správnou osobou, ktorá by mala prezentovať jeho novú edukačnú nadáciu pred OSN.

Môžeme teda odôvodnene uzavrieť, že spojenci Georga Soroša financujú pápežské projekty, ktoré majú tendenciu znižovania katolíckeho posolstva v brožúrach pre deti a ktoré taktiež napomáhajú pri šírení "gender teórie" do celého sveta?

Toto samozrejme nie je jediný dôkaz o zrejme vyvíjajúcej sa spolupráci medzi George Sorošom a pápežom Františkom. Stránka LifeSiteNews už dávnejšie - v roku 2015 - informovala o prítomnosti Sorošovho spolupracovníka Jeffrey-ho Sachsa na viacerých vatikánskych konferenciách. Ako som ja sám hovoril v roku 2015, samotný Sachs bol už roky povzbudzovaný a podporovaný Sorošom. V roku 2006 Soroš prispel 50-timi miliónmi dolárov na celosvetové projekty Jeffrey-ho Sachsa. Navyše autorka The Remnant, Elizabeth Yore, v roku 2016 podala správu o opakovaných návštevách Jeffrey-ho Sachsa vo Vatikáne. 

A pýtam sa ako som sa už pýtal predtým: Čo má pápež František - pápež, ktorý je tak pozorný voči chudobným - spoločné s veľkými finančnými investormi, ktorí zároveň podporujú zabíjanie nenarodených detí a iné výslovne anti-katolícke agendy?

OnePeterFive (z ktorého článok preberáme - editor) podal žiadosť o komentár Vatikánu ale do uzávierky nedostal žiadnu odpoveď. Ak nejakú dostaneme, okamžite aktualizujeme tento článok.

 


Nájdi nás na FB: ZA KRESTANSKE SLOVENSKO. čo si myslíte o téme? Napíšte nám do FB komentov.