SaS: Andrej Danko sa správa ako homofób

778
Kultúra smrti

Dankove výroky, že urobí všetko preto, aby sa na Slovensku práva LGBTI komunity ani iných hodnôt nepresadzovali, sú však poburujúce, myslí si Juraj Droba

Slovenská katolícka cirkev má v predsedovi Národnej rady Andrejovi Dankovi vernú ovečku. Aspoň tak to vyplýva z jeho slov, ktorými sa na stretnutí s arcibiskupom Stanislavom Zvolenským prihlásil ku kresťanstvu.

“Dankove výroky, že urobí všetko preto, aby sa na Slovensku práva LGBTI komunity ani iných hodnôt nepresadzovali, sú však poburujúce. Najprv predseda Danko uznáva, že práva sexuálnych a iných menšín sú právami, ale zároveň im ich chce odoprieť. Usvedčuje ho to z neznalosti západného konceptu ľudských práv, čo je povážlivé nielen vo vzťahu k jeho vysokej štátnej funkcii, ale aj k jeho právnickému vzdelaniu,” uvádza poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre osobné slobody Juraj Droba.

Názory predsedu Andreja Danka na ľudsko-právne a etické otázky len potvrdzujú, že aj tretia vláda Roberta Fica je zložená z nekompatibilných politických síl, ktoré držia pokope len štátne funkcie a prístup k verejným zdrojom. “Je absurdné, že smerom k zahraničiu sa Slovensko snaží z hľadiska dodržiavania ľudských práv ukazovať vľúdnu tvár, ale v reálnej domácej politike prevláda ten najkonzervatívnejší katolicizmus, hraničiaci až s homofóbiou. Očakávame, že aspoň minister zahraničných vecí a kandidát na šéfa OSN Miroslav Lajčák sa proti tejto dvojtvárnej politickej praxi ozve,” dodáva Droba.