SÚRNE: Vláda chce presunúť kompetencie od Ministerstva školstva k pracovnej komisii pre ĽP (HOMOLOBY). PROTESTUJTE!

3,173
Kultúra smrti

Priatelia,
 
tu je hromadná pripomienka k tomu presunu kompetencií od ministerstva školstva k pracovnej komisii pre ĽP. 
Prosím, rozpošlite na čo najviac adries. Do polnoci môžeme získať ešte 5OO podpisov!!!
 
Mária Raučinová




 

Na zasadnutí Rady vlády SR pre ľudské práva, národnostné menšiny a ľudské práva v decembri 2015 padol návrh, aby kompetencie v oblasti výchovy a vzdelávania k ľudským právam boli odobraté Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a školstva SR a boli zverené ad hoc pracovnej komisii pri Rade vlády.

Dnes je tento návrh predložený ako Návrh na zmenu uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 71 z 18. februára 2015 k návrhu Celoštátnej stratégie ochrany a podpory ľudských práv v Slovenskej republike v znení uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 467 z 26. augusta 2015.

 

Zásadne proti tomuto návrhu namietame a nechceme, aby boli kompetencie v oblasti výchovy a vzdelávania k ľudským právam odobraté Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a športu SR a aby boli odovzdané ad hoc pracovnej skupine Rady vlády SR pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť, ktorá nie je súčasťou vlády (je len jej poradným orgánom), ad hoc skupina nemá zabezpečené kontrolné mechanizmy, nie je vopred jasne stanovené, kto môže byť/bude jej členom a predstavuje riziko z pohľadu prijatia rozhodnutí, ktoré budú vyvolávať spoločenský odpor.

 

Prosíme Vás SÚRNE o podpis pod hromadnú pripomienku  TU .

 

Medzirezortné pripomienkové konanie končí dnes (11.1.) o polnoci.

 

ĎAKUJEME  VÁM.

 

Renáta Ocilková

Ján Horecký

Patrik Daniška

Mária Raučinová

Anton Chromík